Buna seara,
Ma adresez dvs. cu o problema destul de stranie in speranta unui raspuns in timp util.
De curand am achizitionat un apartament in Targu Mures si am semnat un contract de intermediere cu un agent imobiliar. Hartiile au fost semnate intr-o parcare si la intrebarea mea despre obligatiile mele, agentul mi-a spus ca trebuie sa stiu doar ca comisionul este 0 si putem vizita cate apartamente dorim, comisionul este 0.
Tin sa va spun ca intr-adevar comisionul este 0.
Doar ca intre timp apartamentul l-am cumparat, desigur agentul a fost anuntat si de cumparatori care au platit comisionul lor si nu s-a prezentat la discutii si semnarea contractului la notar.
Acum in schimb, eu in calitate de cumparator am primit o instiintare de la un cabinet de avocatura, pentru a ma prezenta in vederea solutionarii amiabile a acestui contract.
Citez din contract:
Cumparatorul daca cumpara unul sau mai multe imobile prezentate de catre agentia de intermediere, acesta se obliga sa plateasca un comision de 0%, in valoarea de ............. penrtu fiecare imobil prezentat.
Din momentul prezentarii imobilelor, daca cumparatorul cumpara unul sau mai multe imobile prezentate de catre agentia imobiliara, fara instiintarea, acordul si asistarea agentiei, sau foloseste informatiile primite pentru o alta persoana interpusa (rude de grad I si II) persoane juridice sau fizice, nu-l scuteste pe cumparator de la plata unui comision de 2% din valoarea de tranzactie a imobililui. (sau din valoarea de grila notariala), precum si plata unui daunele interese in valoare de 1000 euro (suma calculata la cursul BNR din ziua incheierii contractului de vanzare cumparare autentificat notarial).
Greselile ortografice din citat fac parte din contract.
Ei, acum eu in calitate de cumparator nu stiu ce doreste acest domn de la mine, ca eu m-am obligat sa achit un comision 0. El intre timp si-a primit comisionul de la vanzatori.
Ma puteti dumerii despre ce poate fi vorba? Se doreste doar stoarcerea de bani si de la cumparator, pentru ca altfel este greu de inteles.
In cazul in care este nevoie, pot incarca si aceste imagini scanate cu contractul semnat de mine si instiintarea avocatului.
Multumesc anticipat!