avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate drserge

Activitate drserge

Am un dosar depus la primaria capitalei pentru imprejmuirea proprietatii, situata in sectorul 4, zona protejata. Proprietatea provine din iesirea din indiviziune. Vecinul fata de care trebuie sa ma separ printr-un gard nu locuieste acolo. Am depus la dosar (la cererea primariei) o declaratie notariala, pe proprie raspundere ca voi construi gardul separator , in totalitatea lui , pe suprafata mea. Declaratia notariala inlocuia acordul vecinului de a construi gard pe linia de frontiera intre proprietati. Acum cei de la primarie s-au razgandit si spun ca imi elibereaza avizul doar daca aduc acordul vecinului. Mentionez ca iesirea din indiviziune e definitiva si irevocabila din 2008, cu dezmembrarea cartii funciare, cadastru si intabulare efectuat de 2 ani, numere postale diferite si toate actele si autorizatiile in regula.
Intrebarea este daca declaratia notariala de construire a gardului , in intregime , pe proprietatea mea inlocuieste declaratia notariala a vecinilor prin care sunt de acord cu construirea gardului pe linia de frontiera dintre proprietati. (asa cum era specificat in certificatul de urbanism emis de PMB). Daca da, cum pot convinge primaria sa imi acorde avizul? Daca nu, care este solutia legala in lipsa vecinului sau al impotrivirii lui?