Am uitat sa mentionez faptul ca unuo dintrei ei este foarte bolnav, in stadiu terminal, iar celalalt are 80 ani, insa nu stiu daca ar putea lasa un testament prin care sa disouna asupra unui bun daca niciunul nu este proprietar efectiv ci doar posesori.
Asa ma gandeam si eu, insa cei doi au spus ca vor merge la notar sa incheie un act, indiferent ca ei nu sunt proprietari, si eu voiam sa stiu daca un asemenea act ar avea valoare juridica, tinand cont de faptul ca seamana cu un testament. Sper sa nu confund lucrurile dar situatia este complicata si nu stiu cum sa actionez ca sa imi protejez dreptul.
Buna seara!
As dori sa stiu daca se poate constitui un drept de uzufruct viager sau abitatie asupra unui imobil ce face obiectul unei mosteniri care nu a fost dezbatuta. Practic, titularul dreptului de proprietate asupra bunului a decedat iar imobilul a fost folosit de mostenitorii legali fara a se fi facut devolutiunea si bineinteles nici inscrierea in cartea funciara. Totusi, 2 dintrei cei 3 mostenitori vor sa constituie un dezmembramant al dreptului de proprietate in favoarea unui tert si impotriva vointei celui de al treilea mostenitor.Ma intereseaza sa stiu daca o astfel de operatiune este posibila in conditiile in care nu s-a facut devolutiunea si nici partajul succesoral iar in actul de proprietate figureaza o persoana decedata in anii" 30.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.