Buna seara,am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta.In 2012 am girat pentru un imprumut al unei cunostinte ,persoana respectiva a ramas fara lucru in iarna 2013 si nu a mai putut plati ratele o perioada,atunci am fost sunata si eu de catre cei de la banca pt a lua cunostinta de acest lucru...pana la urma am reusit sa rezolvam problema dar de doua zile am primit o somatie de la executor juridic spunand ca m-i sa proprit contul in care momentan imi sunt virati banii de alocatie si indemnizatia copilului....asa am aflat si eu ca din iarna trecuta pers. respectiva a reusit sa plateasca din nou abia acum in toamna. Ce ma deranjeaza pe mine e ca nu am mai fost anuntata de catre cei de la banca si teoretic trebuia sa stiu si eu situatia pt a putea face ceva. M-am documentat putin si stiu ca nu au voie sa imi opreasca nici macar un leu din banii copilului iar daca o fac acest lucru e ilegal. Intrebarea mea ar fi:care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pt a beneficia in continuare de acei bani,sa depun o cerere sa nu m-i se mai vireze banii in acel cont si sa ii primesc acasa sau sa schimb cu contul sotului ,sa vb la banca iar apoi sa fug la tribunal sa incerc sa vb cu executorul ori daca nu sa depun o contestatie la proprire.....sau in cel mai rau caz sa dau banca si executorul in judecata(asta in cazul in care nu reusesc sa rezolv pe cale amiabila)iar in cazul acesta cam cat m-ar costa sa ii dau in judecata??.....precizez ca banii trebuie sa imi intre in data de 18 si teoretic si ideal as dori sa rezolv pana atunci. Multumesc anticipat pentru raspunsuri