Pentru a marii pensia au fost discutii, dar nu a acceptat propunerile mele, aceea de a fi o pensie mai mare si de a redacta intelegerea la un notariat. Iar de bunavointa, fosta sotie nu a acceptat nici un fel de ajutor, singurul lucru pe care am putut eu sa-l fac a fost sa-i cumpar copilului jucarii si sa il duc in oras la locuri de joaca. Nu contest faptul ca trebuie marita pensia, singurele intrebari erau : daca se poate ajunge pana la 25% din salariu si daca instanta tine cont si de nevoile mele, adica din diferenta care ramane dupa ce achit ratele la banci sa opreasca 25%.
pensia a fost stabilita acum 9 ani la salariul de atunci. salariul acesta il aveam si cand am luat creditele pentru casa, ca nu aveam unde sa stau. Fosta sotie stia ce venit avem pentru ca lucram impreuna la acelasi loc de munca. Cum de atatia ani nu a solicitat nici o marire de pensie?
Art. 527 NCC - Debitorul întreţinerii
(1) Poate fi obligat la întreţinere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace.
(2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale.
In anul 2006 am divortat si am fost obligat de instanta la plata unei pensii de 100 lei. Copilul avea la momentul divortului 1 an si 4 luni. In decembrie 2014 fosta sotie a solicitat majorarea pensiei de intretinere. La momentul actual venitul meu net lunar este de 2600 lei. Mentionez ca platesc pe luna rate lunare catre banci in cuantum de 1800 lei, aici este inclusa si rata pentru casa. Acum sunt intr-o relatie iar actuala logodnica este gravida in doua luni. Instanta poate dispune majorarea pensiei de intretinere pana la 25% din venitul meu net? Daca nu platesc ratele lunare la banci pot fi executat silit si pot pierde casa in care stau atat eu cat si logodnica mea cu care stau si in care va locui si copilul ce va veni.