AVLIL a scris:
Depinde de cum s-au platit banii pe acea casa, daca exista dovezi. O vanzare fara pret e donatie, asa ca diferenta intre donatie si un contrat de vanzare nu e... decat daca platiti, concret, pretul.
Donatia e revocabila doar in conditii stricte; daca intentionati sa va atacati socrii sau sotul dv. sa le refuze mancarea la nevoie, atunci faceti vanzare. Va dati seama insa ca aceste cazuri sunt destul de dure, sper sa nu ajungeti in situatii de acest gen.
De asemenea, pentru dv. ca sotie, sa fie clar ca se vinde sau doneaza ambilor, in rest, nu exista riscuri mai mari.
Totusi, ar merge o dare in plata pare, dupa relatiile dintre cei patru, insa nu stiu situatia concreta a acelui rcedit, pe ce nume e casa, de ce ati facut dv. credit pentru ei etc.
Noi am facut imprumut pt ca voiam sa luam apartament dar ne-am razgandit si am facut casa care este pe numele socrilor urmand ca noi sa luam apartamentul. Am zis ca decat sa fie 2 apart sa fie un apart si o casa la tara unde sa ne ducem in weekend. De aceea intrebam care ar fi cea mai sigura modalitate de a trece pe numele ambilor soti apartamentul.
Stiu ca ambele variante sunt revocabile dar vreau sa aleg pe cea care cel mai greu de revocat. Stiu ca pun raul inainte dar la cate aud eu zic ca e bine sa mai intreb oameni care se pricep cu adevarat, sa nu-mi para rau mai tarziu.