avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters339057

Activitate ContSters339057

AVLIL a scris:

Depinde de cum s-au platit banii pe acea casa, daca exista dovezi. O vanzare fara pret e donatie, asa ca diferenta intre donatie si un contrat de vanzare nu e... decat daca platiti, concret, pretul.
Donatia e revocabila doar in conditii stricte; daca intentionati sa va atacati socrii sau sotul dv. sa le refuze mancarea la nevoie, atunci faceti vanzare. Va dati seama insa ca aceste cazuri sunt destul de dure, sper sa nu ajungeti in situatii de acest gen.
De asemenea, pentru dv. ca sotie, sa fie clar ca se vinde sau doneaza ambilor, in rest, nu exista riscuri mai mari.

Totusi, ar merge o dare in plata pare, dupa relatiile dintre cei patru, insa nu stiu situatia concreta a acelui rcedit, pe ce nume e casa, de ce ati facut dv. credit pentru ei etc.

Noi am facut imprumut pt ca voiam sa luam apartament dar ne-am razgandit si am facut casa care este pe numele socrilor urmand ca noi sa luam apartamentul. Am zis ca decat sa fie 2 apart sa fie un apart si o casa la tara unde sa ne ducem in weekend. De aceea intrebam care ar fi cea mai sigura modalitate de a trece pe numele ambilor soti apartamentul.
Stiu ca ambele variante sunt revocabile dar vreau sa aleg pe cea care cel mai greu de revocat. Stiu ca pun raul inainte dar la cate aud eu zic ca e bine sa mai intreb oameni care se pricep cu adevarat, sa nu-mi para rau mai tarziu.
Joha a scris:

Doamna revocarea pt ingratitudine nu se face la NOTAR! Ci la instanta!

Nici nu am scris asta. Doar am spus ca notarul la care am intrebat a spus ca el nu a auzit de revocarea unei donatii. Pur si simplu.
Am citit si eu conditiile in care se face dar eram curioasa daca s-a facut vreodata o revocare (notarul la care am fost a zis ca el nu a auzit de asa ceva). Donatia nu se va face cu sarcini.
Ce inseamna "o dare in plata, o stingere de datorie este raportul real"?
In alta ordine de idei, din cunostintele dvs, ati auzit de cazuri in care a avut loc o revocare a unei donatii?Banuiesc ca nu e tocmai usor sa faci asa ceva. Vreau sa cantaresc bine inainte sa ma hotarasc si de aceea pun intrebari.
E clar ca nu intentionez sa imi atac socrii sau ceva de genul asta. Vreau doar sa stiu cum e mai sigur pt ca viata e asa cum e si oamenii se mai schimba, la fel si raporturile dintre ei.
Multumesc pt rabdare.
Daca ei dau declaratie la notar ca au primit banii mai este considerata o donatie mascata?
Buna seara. In situatia pe care urmeaza sa o descriu care este cea mai buna si sigura solutie - donatia sau contractul vanzare -cumparare?
Eu si sotul am facut un imprumut si am facut casa in care acum locuiesc socrii. Ei ne-au lasat apartamentul pe care acum vrem sa-l trecem pe numele nostru. Sotul meu este unicul lor copil. Stiu ca se poate face donatie pt amandoi dar vreau sa stiu din punctul meu de vedere care e cea mai buna alegere pt ca donatia stiu ca poate fi revocata. Multumesc anticipat.