avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate Trarus

Activitate Trarus



Vecinul meu , avand casa situata cu spatele la fatada casei mele, la o i, de curand si-a instalat o centrala termica pe gaze, cu tiraj fortat, si a scos teava de evacuare a gazelor arse , in spatele casei lui perpendicular pe fatada casei mele , exact in dreptul ferestrelor mele.
Desi i-am atras atentia inca din momentul instalarii acestei tevi de evacuare ca nu sunt de accord sa dirijeze gazele arse spre proprietatea mea , explicandu-i ca prin proiectarea cu presiune a gazelor arse spre ferestrele mele , eu nu voi mai pute aerisii casa , dar el nu a tinut cont de cele spuse de mine, ignorandu-ma total si continuandu-si actiunea.
Teava de evacuare a gazelor este situata la o inaltime de circa 1,8m fata de sol, ,iar gura de evacuare a gazeleor este situata exact deasupra gardului ce desparte cele doua proprietati , ceeace face ca toate gazele arse sa fie evacuate numai in curtea proprietatea mea.
Faptul ca distanta dintre cele doua case este destul de mica , egala cu lungimea conului format de jetul de gaze evacuate , care la contactul cu fereasta casei mele are un diametru de circa 1,5-2m, in functie de presiunea cu care sunt evacuate gazele si a curentilor de aer, face ca la o utilizare a centralei de cateva ore pe zi sa-mi inunde toata curtea situata intre case cu gaze arse facand aerul din acest spatiu irespirabil.
Pe langa faptul ca nu mai pot aerisii casa prin deschiderea ferestrelor, din cauza proiectarii cu presiune timp indelungat perpendicular pe ferestrele casei mele a gazelor de ardere, chiar cu ferestrele inchise , aceste gaze patrund in interiorul casei .
In plus este periculos sa circul prin curtea mea , mai ales prin dreptul tevii de evacuare a gazelor arse , deoarece teava fiind situata la 2m inaltime , pot fi accidentat prin arderea fetei sau a altor parti a corpului , din caza temperaturii inalte a gazelor arse care nu intodeauna sunt vizibile, si a inhalarii de gaze toxice. ( Circulatia prin aceasta zona este absolut necesara pentru mine si nu pot fi restrictionat de nimeni pe proprietatea mea )
Practic eu nu mai pot folosi spatiul din curtea proprietatea mea, situat intre cele doua case , aflat sub incidenta acestei tevi de evacuare , din cauza gazelor toxice si foarte corozive pompate zi si noapte la joasa inaltime in acest spatiu inchis intre zidurile celor doua case, deoarece gazele evacuate stationeaza mai mult timp in acest spatiu , fiind alimentat in continuu..
Este cunoscut faptul ca gazele evacuate din centralele cu combustibil gazos , sunt foarte firbinti si foarte corozive si toxice , distruge toata vegetatia aflata in zona lor de actiune, iar condensarea lor pe obiectele aflate in curtea mea ( autoturism, etc), precum si pe gard si pe peretii casei mele , produc distrugerea lor prin coroziune rapida.
Nu este de neglijat nici faptul ca prin eliminarea gazelor sub presiune , se produce un zgomot puternic ( un vuet -suerat- fluerat) care atat ziua dar mai ales noaptea, fiind aproape de ferestrele mele ma deranjeaza foarte tare , mai ales la porniri si opriri repetate ale centralei .
De remarcat este faptul ca vecinul are posibilitatea de a-si instala teava de evacuare orientata in curtea sa, scotand-o prin ceilalti 3 pereti care nu dau posibilitatea evacuarii gazelor arse in curtea mea.
Consider ca instalarea defectuoasa a acestei centrale cu evacuarea gazelor arse pe o alta proprietate a fost cauzata si de faptul ca instalarea acesteia a fost efectuata de el personal si nu de un specialist autorizat I.S.C.I.R. , care cunoscand legislatia in vigoare in acest domeniu , nu ar fi permis acest lucru.
Fata de cele de mai sus , cu respect va rog sa ma ajutati , sunandu-mi care este calea in rezolvarea acestei probleme , si sa-l determin pe vecinul meu , sa-si mute teava de evacuare a gazelor spre curtea s-a ,lasandu-mi si mie dreptul legitim sa respir aer cat mai putin poluat , si sa nu-mi distruga vegetatia..

Va multumesc!
Rusu Traian Valer