avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate Tiberius68

Activitate Tiberius68

Cu tot respectul va rog o lamurire - noul examen esta faqra scoala sau cu scoala de soferi si mai ales cand poate fi sustinut, inainte sau dupa reabilitare deorece si aici pararile sunt impartite. Avand interdictia de a conduce, unii domni de la probatiune imi spun ca abia dupa reabilitare dar o colega de a lor spuneca, fiin suspendata pedeapsa principala, sunt suspedate si pedepsele complementare si accesorii si puteam sustine examen la un an de la ramanerea definitiva a deciziei de condamnare ???
Alcolemie. Al doilea dosar - conducere fara permis si alcool. Dosare conexate din care a rezultat pedeaps mentionata.
Buna ziua,
In urma cu aproximativ 6 ani, mai precis , la data de 30 septembrie 2010, a ramas definitiva sentinta de condamnare prin care instanta dispune sa efectuez 3 ani cu suspendare sub supravegherre conditionata, 6 ani perioada de proba, De asemenea, imi interzice ca 6 ani sa conduc vehicule pe drumurile publice. Intrebrea mea este (deoarece la serviciul de probatiuni parerile sunt impartite), daca la expirarea termenului de 6 ani respectiv anul acesta in 30 septembrie, o data cu reabilitarea din oficiu speciala pe vechiul cod penal, tinand seama ca "Reabilitarea face să înceteze decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare", pot dobandi permisul de conducere fara scoala si fara examen ???
Am intelea ca dreptul de a conduce este diferit de anularea formularului numit permis (care se anuleaza administrativ de comandantul politiei rutiere), ca reabilitarea dispune pentru viitor si restabileste toate drepturile cu exceptia celor specificate in corpul legii (cele privitoare la functie si gradul militare detinut anterior condamnarii).
Umila mea parere conchide cu cele expuse mai sus, mai ales ca, la redobandirea unui nou permis, in conditiile prevavute de lege (6 luni de la executarea pedepsei sau un an de la ramanerea definitiva a acesteia), primul lucru, este cerrerea celui condamnat adresata politiei rutiere prin care, explicit, renunta la dreptu de a conduce avut anterior. Inteleg prin asta ca ,fiin inca in prioada de condamnare sau de proba, redobandirea aceasta presupune renutarea la dreptul existent. Prin logica, la sfarsitul acestora (peroadei de proba si emiterea sentintei de reabilitare) , dreptul avut, adica dreptul de a conduce, este pe deplin exercitabil. anui ca doar fac o carere de emitere a unui nou formular.
Astept raspunsuri chiar si neavizate in vaga speranta ca nu am fost un bou ca nu am sustinut pana acum alt examen, multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde.