avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate carmen_t76

Activitate carmen_t76

nicodaro a scris:

Stimata Doamna !Rezolvarea dramei dvs.eu,o vad asa.Ficele sau dvs.prin intermediul prietenelor,cunostintelor,rudelor sau oamenilor cu intentii bune,sa gasiti o locatie,cat mai aproape de scoala.sa mutati fetele acolo.Si apoi,sa va recuperati bunurile.Important este,ca fetele,sa mearga inainte. Puteti sa apelati chiar si la mass-media in acest sens.
Sotil dvs.a fost pacalit,pentru ca a luat de buna valoarea chiriei.
600 de euro pe luna este o chirie medie, in Germania.
Ambitiile,se platesc,mai devreme sau mai tarziu.Presupun ca,a avut intentii bune.
Insda,este importanta si decizia in urma divortului.Responsabilitatea pentru copii. In Romania,totul se leaga de acte.Adica,daca sotul a decis impotriva dvs.Era,sau nu legal ?
Nu pot sa,va acuz de nimic.Am precizar doar,cateva nuante.Si sincer sa fiu,ma doare sufletul,de asa situatii.Si nu e singura.Cautati,reveniti si imi dati un numar de cont.Mai discutam.



Buna ziua.
Va multumesc pentru raspuns.
Am mutat fetele de acolo, mai aproape de scoala, urmeaza sa incerc sa recuperez bunurile pe cale legala.
Voi deschide un cont pentru alocatia de stat a fetelor...daca e ok pot sa vi-l dau pe acela.
Multumesc din nou pentru sprijin si sfaturi.
Cu stima,
Carmen
Amitame a scris:

Buna dimineata !
Puteti face tot felul de plangeri si oriunde , doar daca , inchirierea spatiului , a fost declarata la administratia fiscala si s-a perceput impozitul aferent chiriei incasate de proprietar . Politia nu prea se baga in astfel de situatii . In ceea ce priveste recuperarea bunurilor , cam greu sa ma pronunt , daca nu aveti acte pentru toate .
Normal ca proprietarul nu putea face asa ceva , dar a facut , considerand bunurile luate , in contul chiriei neancasate . Platiti chiria restanta , plus ce mai e de plata , si discutati omeneste (daca se poate ) , pentru a va recupera bunurile . Si o intrebare va pun si eu , daca tatal nu a mai platit chiria , si a intarziat o luna , de ce nu ati platit dvs . evitand astfel , aceste neintelegeri .
O zi buna !



Buna ziua.
Inchirierea spatiului nu a fost declarata.
Cum am scris si mai sus, intelegerea a fost facuta intre tatal fetelor si proprietari, fara a fi eu de fata, bineinteles ca dupa aceea am mers si eu sa vad conditiile apartamentului ca sa stiu cum si unde vor sta fetele, dar dupa ce s-au inteles ei, deci nu vad de ce as plati eu restantele daca intelegerea intre mine si tatal fetelor a fost ca el sa plateasca direct in contul proprietarilor si sa nu imi mai dea mie banii pentru pensia alimentara; in primul rand i-am spus de la bun inceput ca nu imi permit si in al doilea rand tatal fetelor a tot amanat-o pe proprietara telefonic. Deci chiar de as fi avut banii sa platesc (e vorba de 600 euro), nu vad de ce as plati cand el la telefon spune ca plateste saptamana viitoare sau luna viitoare...chiar daca nu plateste...
Va multumesc


nicodaro a scris:

Stimata doamna ! Problema poate fi simpla,dar si complicata in acelasi timp.Mentalitatea romaneasca in necunostinta de cauza,de cele mai multe ori,complica lucrurile.In primul rand,exista un contract de inchiriere intre proprietar si chirias ?Acolo sunt prevazute niste drepturi si obligatii de ambele parti.Pe ce baza stau copii dvs minori acolo ?Daca nu este contract e grav.Responsabilitatea ambilor parinti,pentru copii minori,nu va permite sa lasati asa copiii.E o problema si de evaziune fiscala,pe care o face proprietarul.E bine de spus si in ce relatie sunteti cu sotul si daca copii se bucura de atentia ambilor parinti.Parintii,incheie contract cu proprietarul si ei raspund pentru nerespectarea clauzelor.Nu copiii.Ca,politistul,v-a atras atentia asupra obligatei de a cere eliberarea Cartii de Identitate a ficei,a avut dreptate.Insa daca v-a amenintat cu ceva,va trebui sa-l reclamati,exact unde vi sa indicat mai sus.Pe de alta parte si statutul ilegal al copiilor dvs minori,in acea locuinta va poate costa tot o amenda.
In ce priveste proprietarul,in urma unei reclamatii a dvs,are toate sansele sa intre in sfera penala si in atentia fiscului.
Daca vreti dreptate,trebuie sa procedati legal de fiecare data,pentru ca un contract de inchiriere obliga proprietarul cu conditia sa platiti la timp.Este adevarat ca,poate fi chiria putin mai mult ,(totul tine de negociere),insa nu va doare capul.
Zicala ca ,,te ieftinesti la faina si te scumpesti la tarate"este foarte aplicata in Romania.
Va propun urmatoarea solutie :Achitati restanta,dvs sau sotul,va luati fetele cu bagaj acasa si vor face naveta.Sotul dvs,stie foarte bine ca si in Germania,chiria se plateste in avans,iprima zi a lunii.sau este o perioada de 60-90zile,dupa cum e in contract.Pentru ca foarte important in prealabil,se plateste la banca o garantie sub forma de cec,in suma de trei chirii si care sta la proprietar pana la plecarea din locuinta.Daca sunt daune,la plecare,poate opri din bani.Se justifica cu acte (reparatiile)Daca nu,proprietarul,semneaza si restituie cecul chiriasului.Apoi acesta dispune de bani in mod liber.Contreactul de inchiriere se inregistreaza la Primarie si da dreptul chiriasului sa detina adresa la domiciliul inchiriat.
Daca sotul dvs,lucreaza in Germania si nu invata ca,regulile trebuie respectate si in tara,va pierde mai mult.


Buna ziua.
Situatia este in felul urmator: eu si tatal fetelor suntem divortati, iar el traieste in Germania unde este recasatorit si mai are o fata. Deoarece au fost discutii privind banii trimisi pentru chirie pentru locatia in care au stat anterior fetele (gasita de mine), am decis de comun acord ca el sa gaseasca o chirie mai convenabila pentru el, sa faca contract pe numele lui si sa si plateasca el direct in contul proprietarei, astfel nemaiplatindu-mi pensia alimentara ci platind chiria in locul pensiei. Cand am intrebat despre contract, proprietara mi-a spus ca exista, insa mai tarziu am aflat de la tatal fetelor ca el doar i-a dat datele si ca nu a semnat nimic deoarece a amanat pentru cand mai vine in Romania ceea ce nu s-a mai intamplat.
In legatura cu statul copiilor acolo am intrebat si aici pe forum si inca o d-na avocat si mi-a spus ca daca ambii parinti sunt de acord, iar fetele merg la scoala in acea localitate, din punct de vedere legal nu este nici o problema.In nici un caz nu am lasat "asa" copiii, ma ocup de tot ceea ce au nevoie si sunt langa ele ori de cate ori mi-o cer sau este nevoie. Multa lume uita sau nu ia in considerare faptul ca in unele localitati sunt scoli care au doar 4 clase sau 8 si atunci copiii ar trebui sa nu mai mearga la scoala doar pentru ca nu au voie sa stea in chirie?Am vazut multe cazuri, nu imi doresc pentru copiii mei asa ceva.
D-nul politist este un cunoscut de-al proprietarilor dupa cum am aflat, nu m-a amenintat, doar mi-a spus ca imi da amenda si ca instanta imi poate lua copiii si ca el nu poate face nimic in acest caz, doar instanta poate reglementa problema.
Din pacate fetele nu pot sta impreuna cu mine din motive foarte obiective, daca ar fi putut sta nici nu stateam pe ganduri. Nu cred ca are sens sa intru in detalii in privinta motivelor.
Astfel fiind situatia eu as dori sa stiu cum sa procedez ca sa recuperez lucrurile luate de catre proprietari, daca le-as putea recupera pe cale legala pentru ca nu ma pot intelege omeneste. In alta ordine de idei nu inteleg de ce as plati eu cand intelegerea a fost intre proprietari si tatal fetelor, iar eu i-am spus de la bun inceput ca nu imi permit o asemenea chirie.
Va multumesc.


cazacuioana a scris:

Proprietarul nu avea voie sa-si faca singur dreptate, trebuia sa apeleze la justitie. In nici un caz nu avea dreptul sa le ia bunurile. Formulati plangere penala la Parchet pentru furt(eventual talharie ) pentru ca banuiesc ca le-a deposedat de bunuri prin violenta . Plangerea sa fie scrisa, sa arate locul, data ,ora , descrierea faptei .O puteti depune la secrtis ade politie unde veti lua numar de inregistrare neaparat , ori la Parchetul de pe langa Judecatoria teritoriala.



Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna seara.
Fetele mele sunt minore si au stat in chirie la o persoana in localitatea unde este liceul pe care il frecventeaza.
La gasirea chiriei a participat doar tatal fetelor deoarece a considerat ca ceea ce am gasit eu era prea scump (desi era mai ieftin si mai aproape de scoala decat ce a gasit el), iar la stabilirea valorii chiriei si modului de plata al ei au fost prezenti proprietarii si tatal fetelor care locuieste in Germania, urmand ca plata sa se faca in contul proprietarilor.
Tatal fetelor nu a mai trimis bani de doua luni si proprietarii au luat de fata cu fata mea cea mica din apartament o tableta, un cuptor cu microunde si o aeroterma, toate fiind ale mele insa doar pentru tableta mai am documente care sa certifice ca este a mea.
Am chemat un domn politist local pentru a rezolva problema, insa el a inceput sa imi spuna ca instanta imi va lua fetele, ca imi da amenda ca nu i-am facut buletin celei mici, deci cu totul alte subiecte decat pentru ce l-am chemat eu, adica sa recuperez macar tableta pe care o folosea fata mea, in care avea date personale, fotografii, etc.
Fetele sunt in ingrijirea mea si periodic merg la ele si ele vin la mine, eu locuind intr-o localitate invecinata.
As dori sa stiu daca ceea ce au facut proprietarii este corect si daca nu, cum as putea sa imi recuperez macar o parte din bunuri.
Răspuns la discuția Executare silita credit bancar
Va rog un raspuns...
Răspuns la discuția Executare silita credit bancar
In adresa primita de la banca mi se comunica faptul ca a fost rambursat integral creditul si la data respectiva nu figurez cu debite la acea banca (la data de 21.06.2012, data la care mi-am inchis si contul la banca).
In somatie scrie ca: "avand in vedere cererea de executare silita formulata de creditoarele EOS... si Next Capital..., ambele prin mandatar EOS KSI , in baza titlului executoriu Contract de credit bancar nr. .... emitem prezenta somatie in baza art. 731 alin. 1 coroborat cu art. 667 Cod Procedura Civila, prin care va punem in vedere ca in termen de 1 zi de la primirea sau lasarea acesteia la domiciliul dvs., sa va conformati dispozitivului hotararii judecatoresti aratate mai sus, in sensul de a achita creditoarelor urmatoarele sume de bani....resprezentand debit lei... si cheltuieli si onorariu executare silita + alte eventuale dobanzi si cheltuieli de executare ce se pot calcula pana la recuperarea creantei.
In cazul in care nu va conformati prezentei somatii, vom proceda la executarea silita, in conformitate cu dispozitiile legale in materie, urmand sa suportati toate cheltuielile de executare."
Creditul fiind atat de vechi nu se prescrie?
Daca am acea adresa de la banca de ce executorul, desi i-am aratat acea adresa si a facut copie dupa ea imi mai trimite somatii?
Multumesc.
Buna seara.
Am luat un credit bancar in anul 2006, am platit o perioada apoi nu am mai putut plati. Din anul 2009 si pana in anul 2010 mi s-au retinut din salar rate pentru a achita creditul restant ca urmare a adresei firmei de recuperare EOS.
In anul 2010 am depus actele de divort, mi-am schimbat domiciliul si nu am mai lucrat niciunde cu carte de munca.
In urma divortului am stabilit verbal cu fostul sot ca el sa plateasca ratele acestui credit.
In anul 2012 am fost sa ma interesez de situatia creditului si de la banca respectiva am primit o adresa in care mi se comunica faptul ca a fost rambursat integral creditul si la data prezentei nu figurez cu debite la acea banca.
In martie 2014 am primit o somatie de la un domn executor in care mi se cere sa achit in termen de 1 zi sumele restante trecute in adresa primita deoarece a fost pornita executarea silita.
Am fost la sediul domnului executor, i-am explicat situatia mea financiara precara,i-am arata adresa bancii si m-a sfatuit sa platesc lunar o suma cat pot eu. Am platit o luna apoi nu am mai avut posibilitatea sa platesc.
Astazi am primit o noua somatie.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspuns Doamna Avocat Myra Cimpean.
Cea mica are 13 ani. Se pot descurca singure, chiar daca stau in gazda isi prepara singure mancarea, fac curatenie si tot ce este necesar.
Pe mine ma intereseaza daca din punct de vedere legal este ok deoarece am auzit ca se poate face reclamatie la protectia copilului de catre alte persoane care nu fac parte din familie, de exemplu vecinii si as dori sa stiu daca se poate pentru ca nu vreau sa am probleme.
Mentionez ca si tatal fetelor este de acord ca ele sa stea in chirie.