Am mai fost inca o data la ANAF, si am intrebat si eu pe paznicul de colo cine ar putea sa imi furmizeze niste informatii legat de declaratiile ce trebuie depuse, exceptie facand doua doamne care m-au privit cu ignoranta si nu mi-a oferit deloc informatii, pe motiv ca nu le intereseaza. Am vorbit cu o alta doamna si mi-a spus ca vina este doar a doamnei arendata strazii unde am domiciliu si ca trebuie sa revin pentru a remedia situatia !! Nu voi plati deloc pentru anul 2013 cat si restul lunilor din anul 2014 pe care le-am platit deja. Va multumesc pentru raspunsul oferit !!
PFA-ul l-am deschis pe data de 30.10.2014... in data de 15 august mi-am dat demisia apoi a urmat o pauza de cateva luni din motive personale(nunta, si altele duppa), iar incepand cu data de 30.10.2014 mi-am deschis PFA... Sunt la profesii libere cod CAEN 7112. Stampila de autorizat o am din anul 2013, dar am lucrat in cadrul companiei respective, fostul meu sef platind toate contributiile la stat pana in luna august 2014 !! Nu ar trebui sa platesc contributiile la stat incepand cu aceasta data de cand mi-am deschis PFA-ul ?? de ce sa platesc din urma cand eu de fapt nu am realizat nici un venit pentru ca eram angajat la o firma !
Buna ziua.Pana in data de 15 august anul 2014, am lucrat in cadrul unei firme de cadastru. Sunt autorizat in domeniu din anul 2013. Mi-am dat demisia de la acea firma si am inceput activitatea pe cont propriu incepand cu 30.10.2014 intr-un alt judet al Romaniei. Am fost sa deschid PFA-ul, iar o doamna de la ANAF mi-a spus ca de tot sunt acolo sa ridic certificatul de inregistrare fiscal sa si platesc cat a mai ramas din anul 2014. Am completat declaratia 200 de venit estimativ,iar cand am fost sa o platesc ulterior uitandu-ma pe acea decizie de impunere vad ca am platiti pe tot intreg anul 2014 chiar daca eu am lucrat in cadrul unei firme,care mi-a platit toate darile catre stat(CAS, CASS) si nu am realizat alte venituri. Din ce vad eu cei de la ANAF m-au luat in calcul inca din data de cand am dat examenul pentru obtinerea stampilei de autorizat, si mi-au spus sa completez declaratia 200 si pentru anul 2013, chiar daca am explicat unei doamne de colo situatia nici nu m-a bagat in seama spunandu-mi ca nu o intereseaza si sa completez declaratia 200 si pe anul 2013 !!! Acum intrebare completez declaratia 200 si pe 2013 cu venituri 0. nu ?? Iar faptul ca mi-a calculat pe intreg anul 2014 datoriile catre anaf, chiar daca eu am lucrat in alta firma si nu am avut nici un venit pe langa, are vreo influenta ma refer la faptul sa nu ma trezesc cu citatii pentru tribunal, etc,etc ?? Consider ca am fost corect si le-am pus la dispozitie toate materialele avute ! De cand trebuie sa platesc eu , incepand cu ce data ??Momentan nu realizez nici un venit, sunt la inceput pe piata si e greu. Va multumesc. remusalinandronachi@gmail.com ... este mail-ul meu !