avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate zws

Activitate zws

Am o firma. Am platit de 2 ori o factura. Firma ne ignora acum si nu doresc sa ne returneze suma pt a doua plata. Stiti ce solutii legale exista?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Hol bloc / spatii comune
<<Exista o reglementare clara ptr mitocaniile vecinilor..>> Si care e acea prevedere si unde o gasesc? Mersi!
Despre obiecte voluminoase sau saci cu gunoi lasati pe scara blocului.

Buna ziua,

As dori sa aflu ce lege ia in considerare urmatoarele:
- obiectele voluminoase lasate pe casa scarii, ingreunand astfel accesul catre apartamente? In cazul meu este vorba despre un dulap lasat de vecin, dulap lasat in dreptul usii sale, dar care imi ingreuneaza mie accesul catre propriul apartament.
-Saci cu gunoi lasati pe casa scarii in dreptul usii. Este un obicei prost sa lasi gunoiul pe casa scarii. Probabil pe principiul ca miroase si de ce sa miroasa la mine in casa, nu mai bine sa miroasa pe casa scarii?

Am incercat sa am discutii cu vecinii. Dar riscam sa ne certam.

Asadar ce stipuleaza legea si ce masuri / contraventii se impun?
Va multumesc!
Va multumesc mult tuturor pentru ajutor!
Mi-am adus aminte ca era un prieten care a fost intr-o situatie asemanatoare cu a mea. L-am intrebat astazi. Mi-a spus urmatoarele: "Se plătește o taxă de debransare și vin cei responsabili și te debrasnseaza. In acelasi timp chiar dacă nu locuiește nimeni în apartament, atât timp cât se da căldura la calorifere ,plătești că toți ceilalți din bloc"

Deci ca sa concluzionez, va trebui sa fac o cerere de debransare dupa ce se termina sezonul rece.
@Alberto, vezi linkul asta unde scrie clar ce trebuie facut pt rebransare.

Pe viitor sa faci o noua postare, te rog.

[ link extern ]
Aveti idee cum pot edita mesajele? Vad ca mi-a taiat din text si nu stiu cum pot intra sa editez astfel incat sa se vada textul intreg.

Va multumesc!

LE: Am rezolvat cu editarea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
<<Inchiderea permanenta a caloriferelor este echivalentul unei deconectari. Apartamentul ramane neincalzit E fizica nu analiza literara.. Legea specifica foarte clar ca trebuie asigurata incalzirea spatiului.>> Iarasi fac trimitere spre articolul de mai jos unde arata clar ca e posibila debransarea. Cu anumite observatii:

Asa ca intreb. Ce lege? Va multumesc!

[ link extern ]

Citez:

Deconectarea totală de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică

Etapele deconectării totale a unui consumator de energie termică de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică
Cererea tip se trimite la adresa de e-mail deconectare@cmteb.ro sau se prezintă în zilele de luni-vineri, orele 08.00-15.00 la Serviciul Tehnic din str. Constantin Rădulescu Motru nr. 18, sector 4 în vederea completării rubricii cu evidența apartamentelor deconectate din blocul (scara) solicitantului și a modului de contorizare.
După completarea rubricii cu evidența apartamentelor deconectate din blocul (scara) solicitantului și a modului de contorizare din cerere, Serviciul Tehnic o va trimite pe e-mail solicitantului/împuternicitului acestuia. Aceasta se va putea ridica și fizic în zilele de luni-vineri, orele 08.00-15.00.
Proiectul tehnic se va întocmi în concordanță cu evidența apartamentelor deconectate ce sunt confirmate în cerere.
Dosarul complet conform cerințelor din cererea de deconectare se poate depune la sediul din str. Constantin Rădulescu Motru nr. 18, sector 4, de luni-vineri, orele 08.00-15.00. La depunere se achită taxa de verificare a documentației și emitere a avizului tehnic de deconectare.
Avizul tehnic de deconectare se emite în termen de 30 de zile de la data înregistrării documentației.
În situația în care proiectul tehnic prezintă greșeli/erori de calcul,solicitantul/împuternicitul acestuia va fi notificat în vederea refacerii proiectului tehnic depus inițial.
Notă: Documentația tehnică refăcută se poate depune la sediul din str. Constantin Rădulescu Motru nr. 18, sector 4, în zilele de luni-vineri, orele 08.00-15.00. Continuarea procedurii de deconectare va fi condiționată de achitarea taxei de reverificare a documentației.
După primirea avizului tehnic de deconectare solicitantul se va prezenta cu un exemplar al acestuia în original semnat și ștampilat de către asociația de proprietari la Serviciul Facturare de sector conform indicațiilor din aviz. După predarea acestuia la Serviciul Facturare de sector, solicitantul va primi factura ce va conține taxa de deconectare. Continuarea procesului este condiționată de achitarea taxei.
După achitarea taxei de deconectare, solicitantul se va prezenta la Serviciul Facturare de sector cu dovada plății.După aceea, solicitantul va fi contactat în vederea efectuării deconectării și întocmirii procesului verbal de deconectare (4 exemplare).
Notă: Materialele necesare efectuării deconectării vor fi asigurate de către solicitant.
După completarea de către salariatul companiei a procesului verbal de deconectare (4-patru exemplare), solicitantul are obligația de a semna și ștampila toate cele 4 (patru) exemplare la asociația de proprietari. Cele 4 (patru) exemplare în original se vor preda obligatoriu la Serviciul Facturare de Sector în vederea modificării contractului de furnizare a energiei termice.
După modificarea făcută la contractul de furnizare a energiei termice, solicitantul va primi 2 (două) exemplare în original a proceselor verbale de deconectare completate cu datele noi ale contractului de furnizare a energiei termice. Un exemplar din acestea va fi predat obligatoriu la asociația de proprietari.

Notă: Nerespectarea condițiilor de la punctele 7,8 și 9 conduce la imposibilitatea scoaterii din evidențele companiei a apartamentului solicitantului.

La data punerii în funcțiune a instalațiilor de încălzire pentru anul în curs procesul de deconectare se sistează la etapa respectivă urmând a se relua anul viitor după ce s-a dispus închiderea sezonului de încălzire pentru anul anterior.


Modele de formulare:

Cerere de deconectare totală

Acord Asociaţie de Proprietari privind deconectarea totală

Taxa de verificare a documentației și emitere a avizului tehnic este de 204 ron (fără TVA).

Taxa de reverificare a documentației este de - în curs de aprobare.

Va multumesc pt. ajutor, ausfahrt.

Legat de <<Numarul de elemente il stabileste proiectantul cladirii pentru a asigura tuturor locatarilor acelasi confort termic indiferent de etaj si punct cardinal. Aceste informatii le gasiti in cartea tehnica a imobilului.>> o sa caut mai multe informatii. Multumesc mult!

Dar va contrazic apropo de <<Legislatia actuala interzice debransarea partiala (aka inchiderea caldurii intr-un apartament) dar nu prevede cum se constata/sanctioneaza.>> Cel putin asa cum reiese din articolul de mai jos, debransarea partiala inseamna debransarea unei camere, nu a unui apartament. Si este legala. Oricum din acest motiv argumentul acesta pica. Poate doriti sa reformulati?

[ link extern ]

Citez: .:
Debranşare parţială a corpurilor de încălzire

Precizări importante debranşări parţiale a corpurilor de încălzire:

Debranşarea nu se execută în timpul sezonului de încălzire.
Conform art. 251 (a) din Regulamentul cadru al serviciului public de alimentare cu energie termică aprobat prin Ordinul A.N.R.S.C. nr. 91/20.03.2007, este interzisă deconectarea numai a unor corpuri de încălzire dacă nu sunt montate repartitoare de costuri.
Debranşarea/deconectarea parţială a unor corpuri de încălzire se poate efectua cu acordul scris al asociaţiei de proprietari şi al firmei autorizate care exploatează repartitoarele de costuri în condominiu, prin care se confirmă existenţa şi luarea în calcul a acestora pe corpurile de încălzire.
NU SE APROBĂ debranşarea/deconectarea corpurilor de încălzire din spaţiile cu destinaţia de locuit, respectiv din sufragerie, dormitoare, living.
Se aprobă debranşarea/deconectarea NUMAI a corpurilor de încălzire din dependinţele apartamentului, respectiv din bucătărie, baie, wc serviciu, hol şi altele asemenea.
Operaţiunea de debranşare/deconectare de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, se face pe baza unui deviz de plată a contravalorii acestui serviciu.
După efectuarea dovezii de plată a devizului, trebuie asigurat accesul reprezentanţilor C.M.T.E.B. în apartament, în vederea efectuării operaţiei şi semnării Proceselor Verbale de către reprezentantul legal al asociaţiei.
Cererile de debranşare parţială se pot trimite la adresele de e-mail deconectare@cmteb.ro, relatii@cmteb.ro, office@cmteb.ro sau se pot depune la registratura C.M.T.E.B din str. Cavafii Vechi nr. 15, sector 3, în zilele de luni-vineri, orele 08.00-15.00, tot timpul anului.

: Debranşare părţi comune

Conform art. 252 din Regulamentul cadru al serviciului public de alimentare cu energie termică aprobat prin Ordinul A.N.R.S.C. nr. 91/20.03.2007:

(1) Deconectarea corpurilor de încălzire aflate în părţile comune se poate realiza numai pe baza hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari/locatari şi cu acordul proprietarilor direct afectaţi.
(2) În procesul-verbal al adunării generale se va consemna faptul că aceştia au înţeles că deconectarea corpurilor de încălzire conduce la scăderea confortului termic în acel apartament, iar costurile de încălzire pentru apartament vor creşte.
(3) Proprietarii direct afectaţi sunt:
a) proprietarii apartamentelor care au pereţii comuni cu casa scării în zona de intrare în condominiu sau la fiecare etaj;
b) proprietarii care au pereţi comuni cu uscătoriile sau spălătoriile în care sunt montate, conform proiectului, corpuri de încălzire.

PS: Am vazut mai apoi ca ati citat legea. Dar e putin neclar dat fiind ce am punctat in acest raspuns si in cel de dupa legat de faptul ca debrasarea partiala sau totala sunt posibile.
Legat de acest aspect
Este temeinic si legal sa existe numar diferit de elemente pe calorifer functie de nivelul ,pozitionare geografica,astfel ca apartamnetele situate la parter,la ultimul etal cele situate in extremitatea imobilului d elocuit in comun pentru a beneficia de confort termic detin instalate mai multe elemente la calorifere decat restul apartamentelor

puteti sa ma ghidati catre lege? As dori sa o citesc si eu.

Multumesc mult!