@Patrick_ Ma bucur ca v-ati amuzat, insa nu acesta era scopul intrebarii mele. Stiu si eu cum se calculeaza cota parte indiviza. O sa presupun insa ca nu m-am exprimat corect (si complet).
Eu am calculat CPI pentru asociatia cu 6 scari impartind SU a fiecarui apartament la totalul SU din cadrul acestei asociatii (cu 6 scari). Si mi-a dat o valoare X, pe care am folosit-o sa repartizez cheltuielile de reparatii in lista.
Insa in actul casei, proprietarul are trecut o alta valoare a CPI, calculata pe cand asociatia avea 10 scari (si automat mai mica). Mi-a cerut sa o folosesc pe aceea la calculul cotelor de intretinere.
Iar intrebarea mea era: in lista, trec CPI de la infiintarea blocului (raportata la 10 scari), sau o las pe cea recalculata la cele 6 scari?
Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la modalitatea de calcul a cotei indivize: in 1971 (cand s-a construit blocul), avea 10 scari. Prin urmare, fiecarui apartament i-a revenit o CPI raportata la suparafata totala a apartamentelor de pe cele 10 scari.
Acum blocul s-a separat in 2 asociatii-una de 4 scari si una de 6 scari. Acum, daca adun CPI de pe cele 6 scari imi rezulta valoarea de 60, si nu 100 cat zice legea.
Trebuie recalculata cota parte indiviza pe cele 6 (respectiv 4) scari? Sau mergem pe valorile initiale?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Problema mea este ca posta iti lasa o recomandata, pe care foarte putini se duc sa oridice. Iar daca nu o ridica, eu nu am dovada ca i-am notificat :(
Cred ca o sa le trimit notificarile prin curier, chiar daca ma va costa mai mult. Multumesc frumos inca o data.
Imi puteti spune va rog daca pot afisa o somatie de plata pentru mai multi proprietari la avizier, in loc sa o trimit prin posta fiecarui proprietar in parte?