avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate Adriana01

Activitate Adriana01

Discuție Bani personali
Trebuie sa mai declar banii personali la intrarea in tura daca de la 1.06 s-a schimbat legea?
Răspuns la discuția Mostenire
Va multumesc foarte mult, informatiile sunt de un real folos.
Răspuns la discuția Mostenire
Si fiul si cea de-a doua sotie locuiesc in casa. Taxa de succesiune nu s-a facut dupa moartea primei sotii cu care a si construit casa pentru ca s-a stabilit ca cea de-a doua sotie nu va avea nici o alta pretentie decat de a locui in casa atat cat traieste avand in vedere faptul ca nu a avut nici un fel de contributie si nici un copil cu defunctul. Dupa moartea bunicului s-a razgandit si cere jumatate din tot insemnand casa si terenurile care au fost mostenite sau cumparate cu prima sotie. Eu nu inteleg de ce i se cuvine celei de-a doua sotii parte din tot, odata ce nu a contribuit cu nimic si tot ce a fost cumparat si contruit a fost in perioada cand traia mama singurului copil al defunctului.
Discuție Mostenire
Va salut in primul rand si va multumesc anticipat in al doilea rand. Am o intrebare legata de mostenirea unei case.Bunicul care a decedat a lasat in urma unicul copil, care a locuit cu el in aceeasi casa, si o sotie de-a doua cu care nu a avut nici un copil si cu care a facut un act semnat si cu stampila unui notar prin care spune ca sotia atat timp cat traieste poate locui in casa, acest document s-a facut in casa, nu intr-un birou notarial.
Acum sotia vrea jumatate din casa si din celelalte proprietati detinute. Precizez ca nu s-a facut taxa de succesiune dupa moartea primei sotii.
Intrebarea mea este: Ce drepturi are sotia de-a doua daca ei nu au investit si nu au schimbat nimic dupa moartea primei sotii?