avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate piip

Activitate piip

Buna ziua,

Mi-am facut un card Visa pentru depunere/retragere de bani, care este blocat de Casa de Pensii intrucat am o datorie la ei in urma unui job din primul an de facultate (sep 2008). Lucrez din primul an de facultate (2007-2008) pana in prezent, iar mama lua pensia de urmas in urma decesului tatalui meu, cand aveam 14 ani. Datoria era undeva la 8600 lei (m-au instiintat undeva prin anul 2 sau 3 de facultate), pe care am ignorat-o la sfaturile mamei; ea semna la posta romana si ridica acei bani. Anul trecut am auzit ca exista un proiect de lege care m-ar scuti de acea datorie si nu stiu ce se intampla mai departe: daca exista penalizari, daca s-a intrerupt acea datorie; mama a fost la Casa de Pensii si i-au spus ca este intr-un fel de stand-by acea datorie, in functie de guvern. Ce mi se poate intampla mai departe in cazul meu si ma intereseaza cum pot scapa de datorie, deorece nu ma pricep deloc la treburile astea si nu m-a anuntat nimeni ca nu am voie sa lucrez si sa iau pensia (am aflat ca se presupunea ca trebuie sa stiu); eu nici macar nu m-am bucurat de acei bani si am ramas cu datoria. O zi buna, multumesc de ajutor!