buna ziua! vreau sa va prezint si eu o speta, poate imi dati cateva sugestii
-Potrivit unui contract de lucrari incheiat in august 2007 s-a convenit executia mai multor obiective. Pentru verificarea lucrarilor din teren s-a incheiat un alt contract cu un diriginte de santier.
-In august 2008, s-au prezentat situatiile de lucrari executate pentru unul dintre obiective, lucrari confirmate de dirigintele de santier . Aceste lucrari au fost achitate de beneficiar in august 2008.
-In anul 2013 in urma controlului Curtii de Conturi la respectivul obiectiv s-au constatat diferente intre lucrarile executate si cele decontate, in sensul ca s-a decontat mai mult decat s-a executat, solicitandu-se recuperarea prejudiciului.
-In ianuarie 2014 s-a promovat actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciului
Mentionez ca in august 2008 s-a facut o receptie a lucrarii de catre beneficiar, dar nu o receptie finala, intrucat in anul 2012 s-a facut un act aditional la contract pentru finalizarea unui alt obiectiv ce facea obiectul contractului.
INTREBAREA MEA:
-pe ce articole trebuie intemeiata in drept actiunea, pentru a nu opera termenul de prescriptie prevazut in Decretul167/1958 (raspundere contractuala? plata nedatorata?)
va multumesc!