avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate crbl71

Activitate crbl71

" In peroada 2006-2007 inculpatul [eu]in baza aceleiasi rezolutii infractionale a intocmit in fals adeverinte de venit si copii de pe carti de munca folosite de inculpatii ....[7 persoane]in scopul obtinerii unor credite"
Acesta este un citat relevant din sentinta. Multumesc.
Inteleg si am sa-mi permit sa citesc printre randuri cu riscul de a gresi generat de pesimism, pentru care, in aceasta eventualitate, ma scuz in fata dumneavoastra:
"Nimeni nu poate sa ajute concret fara a fi platit"
Subscriu la aceasta, e firesc. Utilizez insa acea 0,1 % sansa de a gasi o modalitate, o idee de plecare catre o noua lupta...
Daca doriti detalii suplimentare care sa completeze ceea ce am scris pe scurt in prezentarea spetei, va stau la dispozitie.
Raspunsul dumneavoastra e unul realist, obiectiv si e de apreciat. Din nefericre pentru mine.
Stimate domnule, situatia este foarte ciudata si pentru mine...ceea ce va pot spune este faprul ca inscrisurile (reprezentand inscrisurile in totalitatea lor) de pe adeverintele de serviciu prezentate de infractori(acestia au calitatea asta pe drept cuvant) da si inscrisul "conform cu originalul " de pe xerocopiile cartilor de munca sunt asemanatoare cu al meu, dar, scrisul este mai frumos, mai ordonat...expertul meu grafolog a spus ca totusi studiind aceste inscrisuri a realizat ca au fost executate de 2 persoane diferite....dar NU EU>>>
Expertul meu parte a fost profesor de grafologie in cadrul MI si mi-a spus ca daca are vreo banuiala ca este scrisul meu, NU ACCEPTA SA FACA UN RAPORT...
Am avut aparator dar care la ultimul proces dupa audierea uneia dintre falsificatoare si refuzul instantei de a dispune masurile necesare pentru aducerea pentru marturie a celei de-a doua, a fost putin spus-dezamagit etc...
In privat in afara cadrului procesual acea falsificatoare care s-a prezentat la proces a avut un dialog cu unul dintre "recruteri", discutie la care am fost prezent; aceasta i-a spus : mai X de ce m-ai mai chemat pe la procese tu nu stii ca transa asta de credite(falsuri) le-a facut cealalta(falsificatoare)?
Mi-am permis s-o intreb: dar dumneavoastar erati prietena cu cealalta...nu stiti unde sta cum pot sa vb cu ea..etc Raspuns ferm: NU stiu, n-am mai vorbit cu ea de cativa ani...
Nu este adevarat, dar nu am ce sa fac...pur si simplu.

Buna ziua,
O sa expun pe scurt o situatie care se intampla in Romania europeana, democratica, ce are o justitie comparabila cu oricare stat al lumii.
In perioada 2006-2007 am fost salariat al unei banci(casier/ofitercont), in aceasta perioada fiind specifica acordarea de "credite doar cu buletinul".
La banca am preluat dosarele si le-am propus spre aprobare sucursalei, mai multor persoane dintre care 8 au beneficiat de credite utilizand documente false.
Dupa cateva luni, ei nu au mai platit creditele si s-a descoperit infractiunea.
Am fost chemat la IPJ pentru a da probe de scris, si dupa cateva luni, in urma unui raport criminalistic se ajunge la concluzia ca inscrisurile de pe adeverinte si de pe copiile de pe cartile de munca ale acestora imi apartin. Chestiune socanta pentru mine. Spun ca nu se poate, e o greseala solicit reexpertizarea dar refuz plata acesteia, aceasta se efectueaza la LIEC si concluziile confirma prima expertiza(a IPJ) eu fiind cel acre a efectuat inscrisurile.
Apelez la serviciile unui expert parte iar acesta in Nota de obiectiuni scrie" au fost trecute in expertiza la "asemanari" chiar si deosebiri...etc, concluziile expertului parte fiind total contrare celorlalte, propunand reexpertizarea. Nu se aproba nici de politie nici de parchet reexpertizarea, "aceasta fiind inoportuna si ireleventa".
Incep procesele; in urma unor discutii avute cu 2 dintre cei 8, acestia avand rolul de "recruteri" si care au avut contacte directe cu adevaratele falsificatoare, imi spun ca nu pot spune pentru moment(in acea faza procesuala) cine sunt autoarele deoarece ar insemna sa "nu recunoasca faptele conform rechizitoriului" asta insemnand sa nu poata beneficia de reducerea de pedeapsa aferenta.
Am pledat nevinovat, ei au pledat vinovati, au fost condamnati si dosarul meu s-a disjuns.
In noul proces, acestia puteau avea calitatea de martori. Au fost citati, s-au prezentat au recunoscut faptul ca se intalneau cu cele 2 falsificatoare si...ma rog...tot modul de operare...
Acestea au fost citate, s-a prezentat doar una dintre ele care a recunoscut ceea ce declarasera cei 2. A fost intrebata daca isi recunoaste scrisul de pe documente si a raspuns: NU
Cealalta falsificatoare a fost citata dar nu s-a prezenatat deoarece nu mai avea domiciliul la adresa comunicata. In urma insistentelor de a fi citata si adusa in fata instantei judecatorul a refuzat, ramanand in pronuntare sentinta. Am fost condamnat la cativa ani de inchisoare cu supraveghere. Am facut apel, instanta superioara refuzand si admiterea unei noi expertizari si citarea celeilalte falsificatoare. Sentinta de la fond ramanand diminuata cu 1 an dupa NCP.
Acum nu numai ca mi-am pierdut servicul si cu certitudine nu mai pot avea joburi similare dar banca si pagubitii si-au orientat actiunile impotriva mea, pe cale civile. Au inceput deja proceduri de executare silita dar nu am fost executat inca.
Sunt un caz disperat dintre poate cateva mii de victime ale acestei justitii specific romanesti.
Ce se mai poate face? Nu pot sa aflu adresa reala a celeilalte infractoare dar am aflat ca aceasta a mai avut condamnare pentru situatii similare.
Cine ma poate ajuta cumva in acest sens: cum pot afla adresa acesteia si cum pot declansa cercetarea acesteia pentru faptele pe care le-a savarsit?
Multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri. Va mentionez ca in acest moment nu am servici sau alte venituri. Am cautat dar nimeni nu accepta angajarea unei persoane cu cazier.
Astept, va rog, cat se poate de repede raspunsuri sau sugestii.