avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Activitate DSL

Activitate DSL

O zi buna.Va multumesc anticipat in speranta unui raspuns.
Situatia in care ma aflu pe scurt arata asa: -am cumparat un teren intravilan cu CF nou nout pe care scrie mare INTRAVILAN. In dorinta de a construi am apelat la un arhitect, s-au intocmit planul casei,de structura,a instalatiilor, studiu geologic,plan de situatie avizat OCPI. In 2013 Aprilie am depus actele pentru autorizatie de construire( Pasul 1:Certificat de Urbanism). Deoarece dureaza toate hartogariile am inceput constructia pana la eliberarea actelor de constuire. Surpriza a fost sa aflu ca cei de la urbanism au raspuns: ,,terenul este in extravilan" si altceva nimic (am voie sa construiesc sau nu). Terenul a fost de mult intabulat ca intravilan si impozitul la primarie este platit de 5 ani ca intravilan construibil. Pana am aflat asta casa era aproape gata (casa mica, un nivel). Cretinii au zis sa fac PUZ si sa il trec din nou in intravilan, am zis in regula dar mi-au spus ca trebuie min. 1 Ha de teren pentru studiu. Acum m-au amendat cei de la Pol.Locala cu 1000lei conform Legii 50. Vreau sa legalizez constructia dar nu pot prin PUZ ca Legea 50 nu aproba PUZ in cazul unei constructii ilegale. Primaria ridica umerii. Ce este de facut?