avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate razvand86

Activitate razvand86

Răspuns la discuția Calcul vechime in munca / pensii
Ok, inteleg ca practic pentru acea perioada de 14 zile, trebuie sa imi platesc singur contributiile. Nu?
1. Cand trebuie sa platesc ?In acea perioada, sau le pot plati la alt moment de timp?
2. Unde se platesc aceste contributii?
3. Plata acelor contributii este obligatorie?
4. Care este valoarea contributiilor ce trebuie platite ? Este o valoare standard, sau exista o anumita formula de calcul?

Multumesc,
Multumesc din nou.
Practic, in acea perioada de 14 zile, inteleg ca nu ar fi acoperite taxele la stat pentru pensie si sanatate corect ?
Asta inseamna, ca ar trebui sa ma ocup eu singur de acele taxe? Sa le platesc, ca "persoana fizica" ? Sau pot sa nu le platesc, cu amendamentul ca acea perioada nu va figura ca fiind platita deloc si deci nu va fi luata in calcul ?

Va multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca perioada mai sus amintita nu va fi luata in calcul ca si vechime de munca - respectiv la data cand ar trebui sa ma pensionez ar trebui sa am perioada de munca + cele 14 zile (presupunand ca in afara de aceasta intrerupere nu voi mai avea si alta).Corect ?

Imi voi permite sa va mai rog sa imi explicati si ce anume inseamna stagiu de cotizare la pensie , somaj ,sanatate. Nu sunt familiarizat deloc cu aceste terminologii.

Va multumesc anticipat.
Buna ziua, as avea si eu o intrebare scurta la care sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Stiu ca incepand cu 2011 s-a renuntat la carnetele de munca. In aceste conditii, cum se tine evidenta perioadei de munca ? Totodata, stiu ca inainte era o "problema" in cazul in care pe cartea de munca nu exista o continuitate. Mai exista aceasta problema ? Daca sa spunem incetez activitatea intr-un loc, pe data de 7 februarie, si o reiau la un alt angajator, pe data de 21 februarie. Este vreo problema? Va multumesc anticipat