pai tocmai asta este problema, noi nu am primit chitante sau facturi si suntem convinsi ca asociatia a fraudat acei bani. imi este greu sa cred ca nu exista nici o institutie care sa controleze aceste ONG-uri, macar din punct de vedere fiscal/financiar.
multumesc
Buna ziua,
As dori sa stiu catre ce autoritati ma pot adresa pentru formularea unei reclamatii de frauda asupra unui ONG.
Este vorba de un ONG constituit pentru integrarea sociala a copiilor cu probleme comportamentale.
As dori si un sfat asupra a ce sanse sunt in cazul unei reclamatii sa se rezolve pozitiv.
Situatia concreta este: am depus la asociatie/ong in anii 2014 si 2013 un numar de declaratii 230 (pentru sponsorizarea 2%) in scopul de a asigura finantarea terapiei copilului nostru diagnosticat cu autism. Sumele aferente declaratiilor depuse in 2013 s-au incasat sigur in contul asociatiei/ong, pentru ca am mers si ne-am interesat la administratiile financiare. Asociatia ne-a alocat in jur de 20% din sumele despre care avem noi cunostinta ca s-au incasat si nu recunoaste ca s-au primit mai multi bani. Noi avem copii dupa declaratiile depuse si in baza lor administratiile financiare ne-au spus exact cand s-au virat banii si ce sume aferente fiecarui CNP.
Ce putem face in acest caz pentru recuperarea sumelor care se cuvin copilului nostru? Unde putem reclama activitatea ONG-ului?
Mentionez ca: asociatia a refuzat sa deschida un cont dedicat pt copilul nostru, nu ne-au anuntat cand au intrat banii pentru a asista la alocarea sumelor impreuna cu ceilalti parinti si am semnat cu ei contracte de sponsorizare strict pe sumele pe care ni le-au alocat ei.
Cu multumiri anticipate pentru raspuns.