avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate reegweed

Activitate reegweed

trandafir2 a scris:

Rugati Angajatorul sa defineasca ce inseamna "prea riscant".
Dpmdv, in contractul dintre dvs. si sora sa se specifice clar ca dvs. puteti face la randul dvs. comodat cu firma X. Este perfect legal, sa caute art.1805 din codul civil. Bafta.

Buna seara,

Va multumesc mult de raspuns.
Sa va raspund la ce se refera firma cu prea riscant:
- Angajatorul a cerut un formular de contract de comodat de la firma de contabilitate iar una din obligatiile comandatarului (in acest caz, angajatorul) era:
să suporte cheltuielile necesare folosinţei şi întreţinerii maşinii, cum ar fi carburanţi,
lubrifianţi, piese de schimb, manoperă reparaţii curente si capitale, prime de asigurare
CASCO, etc;

Eu in mod clar am specificat ca doresc doar decontul de motorina si la aceasta punct din contract sa stearga celelate cheltuieli, doarece le voi suporta eu.

Dar acum, multimita raspunsului dumneavoastra, pot face acesta imputernicire

Multumesc
Buna seara,

Am o intrebare legata de un contract de comodat.
Doresc sa folosesc masina in scopul seriviciului, iar firma sa deconteze motorina.
Din cate mi-a spus angajatorul, e nevoie de un contract de comodat intre mine si firma, iar pe baza acestuia, imi poate deconta combustibiulul.

Problema este ca masina este pe numele surorii mele.
Firma mi-a spus ca nu se poate face contract de comodat intre sora mea si firma sau ca e "prea riscat" sa-l faca.

Intrebarea mea este: Cum se poate rezolva aceasta problema? Este legal ca sora mea sa imi faca o imputernicire pe masina in care ma imputerniceste sa o folosesc oriunde. Iar la firma sa imi fac contract de comodat intre mine si ei?

Va multumesc mult