Pai asa e, insa niciuna din cele mentionate mai sus nu e 100% sigura. Care e cea mai buna varianta? In principiu ma inteleg f bine cu fratele meu care e un om de cuvant, si banii ii voi da oricum, dar am vrut o siguranta deoarece niciodata nu se stie ce se poate intampla.
O varianta la care m-am gandit e ca mama, care e de acord cu toate cele discutate anterior, ar face testamentul numai in favoarea mea. Ar fi mai buna aceasta varianta?
Inteleg..Va multumesc frumos!! Cam ce costuri ar implica acest lucru? Sau eventual un act in care mentionam macar ca i-am dat o suma de bani, fara a mentiona insa scopul, ar fi posibil?
Buna ziua,
Imi cer scuze daca nu e locul potrivit unde sa intreb acest lucru, insa am nevoie rapida de o lamurire. Situatia este urmatoarea:
In urma decesului tatalui meu, fratele meu si cu mine am declarat in fata notarului ca renuntam la partile mostenite(mostenirea=un apartament) in favoarea mamei noastre, din diverse motive(doar mama noastra locuieste in acel apartament si am vrut sa fie linistita). Astfel, realizand succesiunea, apartamentul apartine acum in totalitate mamei.
Stiind insa ca dupa moartea inevitabila a mamei, apartamentul ne va reveni noua, fratele mi-a propus sa ii ofer ACUM o suma simbolica de bani ca sa renunte la partea sa. Sunt dispusa sa incheiem acest "targ", insa as dori sa ii predau banii in fata unui notar, si sa avem o declaratie oficiala cum ca el renunta in favoarea mea la partea ce o va primi cand mama va inceta din viata, ca sa nu apara probleme pe parcurs. Dilema e ca am intrebat 2 notari si ambii au spus ca nu se poate face niciun act, deoarece noi nu putem vinde intre noi ceva ce nu avem inca... Ce am putea face?
Va multumesc frumos!
PS. Nu vreau sa va ganditi ca ne luptam deja pe avere, dorindu-ne raul mamei, ci e pur si simplu o intelegere, un ajutor reciproc cu care mama noastra e de acord iar aceasta despagubire nu o va afecta in niciun fel, atata timp cat e in viata.