Trebuie sa aveti statutul de gestionar, administrator de patrimoniu sau casier (sau atributii de acest gen prin decizie sau fisa postului) pentru a vi se retine garantii; ca simplu profesor care detineti o lista de inventar cu ob de inventar si mijloace fixe in folosinta, NU.
Nu. Numai de la CHELTUIELI DE CAPITAL: 70; 71 - 71.01.01, 71.01.02, 71.01.03 sau 71.01.30 (depinde unde se incadreaza)
Multumesc; m-am contrazis cu cineva pentru partea de angajator.
Buna ziua,
Stiind ca atat angajatorul cat si angajatul datoreaza la bugetul asigurarilor pentru somaj o contributie de 0.5%, va rog sa-mi spuneti daca pentru pensionarii (la limita de varsta) incadrati in institutii publice, se vireaza 0.5% angajator (ca angajat stiu sigur ca nu i se retine 0.5% somaj). Daca se poate o baza legala, va rog...
Multumesc.
Tocmai asta e; aceste obligatii sunt impuse de catre conducerea scolii;
Scuzati, ce treaba are "asociatia" in scoala? Este o institutie de stat... stiam ca este interzis inclusiv fondul scolii; adica, sa plecam din scoala? Despre ce vorbim, ca nu mai inteleg...
Numai atat? In rest, este legal?....
Buna ziua,
Fiica mea este eleva intr-o scoala unde, in fiecare an scolar, suntem obligati sa donam 400 lei, daca avem un singur copil inscris in acea scoala si 600 lei daca avem doi copii inscrisi, de la cel de-al treilea copil in sus fiind gratuit.
De curand am primit, prin fiica mea, o adresa care suna asa: Va rugam, in limita posibilitatilor, sa achitati restanta donatiei catre Fundatia XY..... Din situatia de cotizatii aveti o restanta de 400 lei, pentru anul scolar 2014-2015. In cazul in care sesizati o neconcordanta in ceea ce priveste aceasta plata va rugam sa ne anuntati.
Semneaza,
Comitetul Reprezentativ al Parintilor
Am ramas stupefiata deoarece:
1.Scoala cu pricina este institutie de stat, finantata integral de la bugetul statului.
2. Cum poti fi restant la o donatie?
3. In opinia mea, un act de donatie, pe langa definitia din DEX, presupune un act facut de bunavoie si nesilit de nimeni.
4. Taxa ni se pare enorma; suntem mai multi parinti contrariati numai ca nimeni nu indrazneste sa faca nimic de teama de a nu suporta repercusiuni copiii, elevi ai acelei scoli.
5. Poate un Comitet Reprezentativ al Parintilor sa decida pentru buzunarul nostru? sau aceasta "Fundatie" o capusa pentru noi, parintii?
6. Exista vreo forma legala care sa permita astfel de "donatii" obligatorii in scoli?
7. Acest tip de "bilet" a fost trimis catre sute de parinti, va imaginati...
8. Ce putem face pentru a stopa astfel de practici, exceptand denuntarea la ISJ?
In urma achitarii sumei, se primeste un act de donatie. La sedintele cu parintii ni se mai inainteaza un tabel unde sa semnam ca am luat la cunostinta de restante.
Va multumesc.