avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Activitate hodanmihaela@yahoo.com

Activitate hodanmihaela@yahoo.com

Răspuns la discuția Executare silita fara motivare
Datoria catre BCR e o restanta ramasa in valoare de 300 de lei din 2008,iar banca a vandut creantele la o firma de recuperare din suedia,care a adus suma la 3600 de lei,nu stiu cum.Eu in octombrie am fost sunata de o banca unde am cont,ca mi s/au blocat conturile de la toate bancile.Domnul executor nu s/a obosit sa/mi trimita nimic,pe motiv ca nu ma gasit la adresa,dar noul loc de munca mi l/a gasit si conturile la banca.Am sunat la executor imediat ce am aflat de datorie si mi/au raspuns secretarele si mi/au zis ca daca vreau copie la acte trebuie sa platesc o suma de bani la trezorerie si 50 de lei la ei,ceea ce mi s/a parut incorect,de aceea am facut plangeri la diverse institutii.Am fost si personal ca cabinetul executorului si mi/a aratat plicul cu actele ce trebuia sa mi le trimita,dar mi/a zis ca nu are interes sa mi le dea,mai ales ca m/am plans la toate institutiile de stat.Deci,am scos extrasele de cont de la banca,nu am decat 300 de lei datorii,recuperatorul a inputernicit un executor sa ma execute silit pt suma de 3600 de lei,iar cu cheltuielile executorului am ajuns la suma de 4800 de lei...dar eu nu am nici un act care sa dovedeasca datoria.
Buna seara.Ma aflu intr-o situatie destul de critica.In octombrie 2014 am fost sunata de o banca unde am un cont deschis,ca mi s-a facut blocare pe conturi de catre un executor.Dupa mute interventii la banca am dat de numele executorului si numarul de dosar.Intrand pe net nu am gasit decat o decizie judecatoreasca,data de instanta din alt judet unde s-a dat decizia de punere de executare silita a subsemnatei,fara sa specifice din ce motive.Dupa multe demersuri am dar de acel executor ce are sediul in alt judet,am aflat ca sunt executata pt o datorie la BCR.Am mers a BCR si am cerut extrase de cont sa stiu ce datorii am,dar la inceput au invocat ca au vandut creantele si nu mai au nici un document.Dupa multe insistente au gasit in arhiva extrasele si cum e normal,ca sa intru in posesia lor le-am platit...dar am constatat ca nu erau decat in jur de 300 de lei ramasi restanta,nu 3700 cat spunea executorul.Tin sa specific,ca si acum dupa atatea luni eu inca nu am intrat in posesia a nici unui act prin care sa mi se dovedeasca datoria,dar din salar mi se opreste lunar 30%.Am facut plangeri,am dat in judecata executorul,ca in primul rand trebuia sa sa se judece in oras la mine dosarul,ca eu si banca suntem din aceasi oras,nu in alt judet,unde e executorul inputernicit de firma de recuperatori.Nu mi s-a dat castig de cauza,la nici o plangere,nu mi s-a dat nici o dovada a datoriei...sincer nu stiu ce sa mai fac.Acum am mai facut o contestatie la executare,la mine in oras,sa vad ce o sa reusesc,dar vad ca si astia au mers pe cai gresite,ca eu in intampinare am cerut suspendarea executarii pe motive de ilegaitate,si ei ai trimis la BCR sa li se faca dovada datoriei,doar ca BCR-ul nu mai are dosarele.Am facut pangere si la ministerul justitiei,si mi-ai raspuns ca intradevar e o ilegaitate si trebuie sa rezove curtea de apel din zona,doar acolo tot executorului i s-a dat castig de cauza...ca doar sunt din aceasi judet si oras.Nu stiu ce pasi mai trebuie sa fac,sau ce sa fac,ca desi nu fac de capul meu plangerie sau intampinarie,toate imi sunt respinse,desi eu nu am datorii.Poate ma lamuriti dumneavoastra unde am gresit sau ce trebuie sa fac sa mi se faca dreptate..ca dupa cum se vede la noi banul vorbeste nu legea.