Multumesc mult pentru raspuns. Intre timp am luat legatura cu un avocat . A verificat dosarul si mi-a spus ca nu exista acte contabile la dosar (s-au pierdut sau ceva de genul). Eu am un proces verbal prin care I-am predat actele contabile.
Multumesc ,mult pentru raspuns. Problema e ca eu i-am predat toate actele contabile. Am tot sunat la prieteni sa aflu cum pot sa dau de el si nimeni nu mai stie nimic de el. Si eu as vrea sa fac rost de actele contabile ca sa pot dovedi ca la momentul in care eram eu administrator , compania nu era in pragul falimentului...etc
Dar va rog macar pana vin in Romania (mi-am luat bilet pe 25 februarie) sa ma linistiti cumva, adica sa imi spuneti ce s-ar putea intampla in cel mai rau caz si cum as putea sa ma apar..
Vin cu o problema cu care ma confront acum. Eu sunt plecat de 5 ani din tara si am fost anuntat acum ca : Finantele mi-au cerut .....Angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006.
Sa incep cu inceputul.
Am avut o firma in care eram asociat cu un prieten, amandoi cu parti egale in firma iar eu eram si administrator in firma. Dupa marea criza din 2009 , au aparut ceva certuri intre noi si eu in 2010 i-am cesionat partile mele, el a preluat si functia de administrator, am iesit din firma si am plecat in lumea mea cu tot cu sotie si copil.
Compania in iunie 2008 era la zi cu platile catre finante iar pana am iesit eu a adunat ceva impozite (maxim 30000 ron din care 10000 retineri ). La iesire din firma eu i-am predat si toata contabilitatea etc.......Nu am mai stiut nimic de firma , de ce a facut cu magazinele ....in fine.
Acum m-am trezit ca sunt dat in judecata de catre finante si nu stiu ce sa fac.
Am studiat putin pe portal ce s-a intamplat cu firma.
In februarie 2012 a fost dizolvata de catre ORNC deoarece nu au fost depuse acte la registru (mentionez ca pana in 2010 pana cand am plecat eu au fost depuse toate actele ....peste tot) iar in septembrie 2013 s-a inceput procedura de insolventa (procedura simplificata parca am citit) iar acum in decembrie 2014 Finantele au cerut Angajarea raspunderii mele conform art.138 din Legea 85/2006. Am luat legatura si cu lichidatorul care mi-a zis ca nu are nici un act contabil de la noi si ca .....etc
Sincer nici nu stiu de unde sa o apuc. Trebuie sa ma intorc in tara.?...
Sincer nu dorm de o saptamana. Nu mai zic de sotia mea care dintr-o pgreseala a mea a aflat si ea (si ea nu are nevoie sa fie stresata ca e insarcinata)
Am incercat sa iau legatura cu fostul "prieten" asociat si nu mai stie nimeni nimic de el. NU STIU DE CE EL NU APARE CA NUME IN PROCES ci apar eu si un alt individ.
Spuneti-mi va rog ce sa fac..........
Spuneti-mi daca o sa raspund penal ....sau mai bine spus ce pot sa patesc...
SI VA ROG SPUNETI-MI CUM POT SA MA APAR.