Nu era trecut in anuntul masinii faptul ca era platita, ci doar l-am intrebat pe fostul proprietar dupa ce am cumparat masina si mi-a spus da, e platita si sa stau linistit. In 2009 cand a fost luata in leasing masina, nu exista nicio taxa si a fost inmatriculata pur si simplu, iar acum la reinmatriculare a trebuit sa platesc eu suma de 1400E fiindca s-a modificat legea. Asa ca in final eu am platit o suma de bani fiindca unii fac legi dupa cum bate vantul.
Buna seara,
Am cumparat recent un autovehicul, crezand ca are taxa de timbru platita (asa m-a informat fostul proprietar dar fara sa-mi dea vreo chitanta sau dovada). Am aflat mai apoi de la ANAF ca masina respectiva nu are taxa de timbru platita, pe care va trebui sa o achit eu in vederea inmatricularii. Masina fusese cumparata in leasing in 2009, care se terminase prin octombrie anul trecut, a mai avut 2 proprietari inainte, din graba si neatentie nu am cerut dovada si astfel am crezut pe cuvant ca e platita.
In aceasta situatie ce mai pot face? Taxa este foarte mare, daca stiam de ea nu mai cumparam masina respectiva.
Pot da in judecata fostul proprietar sau altul dinaintea lui? Sunt sanse de castig sau mai bine sa ma resemnez si sa-mi platesc greseala?