avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Activitate Dan322

Activitate Dan322

Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Merci de raspuns, cu siguranta asta a vrut sa zica....dar dupa cum mi ai explicat tu mie raman cu impresia ca ai putea scoate chiar tu o carte !
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Imi cer scuze ca intervin cu procedura civila dar am o mare nelamurire in legatura cu modificarea art 139 al.4 ncpc referitor la conexitate. Zice asa \" cand una dintre cereri este de competenta exclusiva a unei instante , conexarea se face la acea instanta. Dispozitiile art. 99 al 2 sunt aplicabile\" . Problema e urmatoarea : in situatia in care instantele pe rolul carora se afla cauzele in stare de conexitate sunt de grad diferit (judecatorie si tribunal ) iar instanta inferioara are competenta teritoriala exclusiva , legea de modificare spune ca art 99 al 2 e aplicabil deci instanta care va solutiona cauzele reunite va fi instanta mai mare in grad conform art 99 al 2 (care ramane aplicabil), incalcandu se chiar competenta teritoriala exclusiva. In cartea recent aparuta a d lui prof. Boroi se arata ca daca instantele au competenta teritoriala exclusiva conexarea nu poate avea loc. Dar acelasi autor in analiza modificarilor aparute din prefata codului actualizat, a exprimat si prima opinie, care e diferita. Desigur cartile au fost scoase in colaborare dar problema mea ramane care opinie e buna sau ce imi scapa mie si nu percutez ?! Ma poate lamuri cineva?