avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate tasztalos

Activitate tasztalos

Răspuns la discuția Re-concesionare capela familiala
am uitat sa spun este un cimitir public deci gestionat de autoritatile locale insa administrat in teren de niste firme agreate, care insa nu au istoric (vin si pleaca, i.e. se tot schimba), deci habar nu au ce s-a intamplat acolo acu' 40 de ani si unde o fi documentele din acea vreme
Răspuns la discuția Re-concesionare capela familiala
pe actul respectiv, care dealtfel a fost si inclus in cererea catre primarie scrie "data concesionarii 1975 - data valabilitatii 2015'. Doar ca e mentionat si faptul ce e capela iar angajatii de la primarie stiu una si buna - conform legii nr. ... republicat 2011 ...
Pana una alta am furnizat actele privind faptul ca soacra mea e singura fiica si mostenitoare a celui care a edificat capela (tatal mort din 1981, iar in succesiune nu se includea ce nu-i al tau, adica locuri de veci), copie dupa documentul de achizitie a parcelei din 1975 (platit vreo 8000 lei pt. loc) si acte de mana dintre tatal soacrei si mesterii care au executat capela (contra suma nx10000 lei pe vremea aia), deci dovada ca toate cheltuielile de construire au fost suportate de familie. Insa se pare ca legea (desi nu stiu daca nu e vorba de o hotarare a consiliului local cu chestia asta) vrea neaparat sa fie mai cu mot si cere si autorizatia de constructie. Caci aici la noi in Tm a aparut un fenomen mai aparta din cauza unei etnii anume. Din pacate regulile menite sa-i tina in coarda ne pune noua bete-n roate caci nu prea cred ca cineva vaneaza o capela plina (6 locuri ocupate) la care mai sunt in viata mostenitorii.
Interesant este ca se spune ca 60% din taxele pe locuri de veci nu sunt platite, ca primaria are probleme serioase in identificarea urmasilor si taxarea lor (asa scria in ziare pe la noi) si s-au cerut pedepse aspre/exemplare pentru cei care nu se achita ... noi cand vrem sa platim de buna voie aceste taxe, si nu putin (6x96 ron) nu ni se permite. Mai mult riscam sa ajungem in categoria rau-platnicilor si apoi sa ni se tripleze taxa -- pentru ca vezi doamne nu ne-am achitat la timp. Desigur in asemena situatie cred ca ne-am adresa direct tribunalului ... insa nu stim cu ce sanse de castig.
Răspuns la discuția Re-concesionare capela familiala
noi nu avem nevoie de o autorizatie noua, deci nu construim/reconstruim, noi dorim sa obtinem dreptul de re-concesionare, drept pentru care in lista actelor justificative solicitate
figureaza, citez:
"ACTUL PRIN CARE S-A CONSTRUIT CAPELA(AUTORIZATIE, PERMIS DE LUCRU"
pe langa cele prin care desigur justifici faptul ca esti mostenitorul celui care l-a construit la vremea respectiva.
De la cimitir am obtinut in acest sens un doument denumit 'nota de verificare in vederea reconcesionarii locului de veci'.
Iar ca si detaliu suplimentar: nu avem cunostina care era procedura valabila de autorizare constructie capela in 1977 la care mai adaugam faptul ca actele de care disunem sunt acte 'reconstituite' din 1977 cum la un moment dat tatalui soacrei mele i s-a furat geanta cu actele originale. Nu avem cunostinta daca acel pachet continea si autorizatia, dar sigur este un lucru ca nu s-a facut reconstituire si dupa acel act.
recent familia noastra a fost pusa in urmatoarea situatie: tatal soacrei mele a construit o capela intr-un cimitir public din oras. Achizitia locului a avut loc in 1975 iar constructia capelei in 1977. La momentul respectiv, tatal soacrei mele, suportand cheltuielile de constructie, a obtinut o scutire de taxe de pana in 2015. Ajungand la termen, soacra mea, unica fiica si mostenitoare dupa tatal ei s-a dus sa plateasca taxele de concesionare capela pe urmatorii 7 ani. Surpriza insa, nu avem dreptul de a plati deorece e nevoie de reconcesionare. Am formulat si depus in acest sens o cerere catre directia responsabila a primariei din localitate furnizand totodata anumite acte justificative. Dupa trei saptamani a venit raspunsul de la primarie ca cererea este incompleta pentru ca lipsesc anumite acte. Printre aceste acte cerute suplimentar, pe baza unei legi din 2011, se cere si autorizatia de constructie a capelei (construita in 1977) pe care nu o detinem dar si acte justificative a faptului ca soacra mea ar detine si calitatea de unic mostenitoare a doua persone (din cele sase inmormantate in acea capela) care au fost veri primari cu dansa, deci calitatea respectiva nu poate fi dovedita, insa nici din cate stim noi nu exista urmasi apropriati in localitate deci care sa fie contactati in aceasta privinta. Intrebarea mea se refere la care sunt posibilitatile legale de a gestiona cele doua cerinte la care nu avem cum sa raspundem pozitiv - lipsa autorizatiei de constructie a capelei construite in 1977 precum si dorinta noastra de a achita taxele si pentru cele doua persoane inhumate acolo ce se afla in rudenie cu familia noastra insa noi nu aveam calitate de mosteintor direct al acestora.