eu detin o firma din anul 2007, iar in anul 2009 in firma a intrat un nou asociat care a preluat atat 50% din partile sociale cat si functia/calitatea de administrator.In anul 2013, relatiile dintre noi au devenit tensionate deoarece acesta, in opinia mea nu isi indeplinea in mod corect obligatiile de administrator.Am stabilit de comun acord ca acesta sa iasa din firma si sa renunte si la calitatea de administrator, iar in acest sens in primavara lui 2013 a ridicat documentele contabile ale societatii in vederea verificarii acestora la domiciliul contabilului.
Din acel moment a refuzat sa-mi inapoieze documentele firmei, a refuzat sa mergem la camera de comert pentru a iesi din firma, ba chiar a refuzat sa mai comunice cu mine.
La mai mult de 1 an de zile, in iunie 2014 am primit o adresa de la Fisc pentru depunerea unor documente contabile.A refuzat si evident ca dupa aceea nu mi-a mai raspuns la telefon, in schimb a avut grija sa trimita niste baieti sa mi explice sa imi vad de treaba.
In urma acestor intamplari, evident ca am depus reclamatie la Politie pentru amenintari si pentru abuz de incredere privind refuzul returnarii documentelor.
Acesta are relatii la Politie si aceste relatii i-au oferit detalii din dosar si au facut tot posibilul sa il citeze abia dupa acesta a plecat din tara, la indemnul lor binenteles.Detin dovezi in acest sens, dovezi clare insa nu are importanta asta...
Dupa vreo 6 luni in care mi au zis doar ca nu l pot cita pentru ca nu raspunde la telefon, eu m-am decis sa depun o plangere si la economic...pentru ca de fapt si de drept, eu incercam sa recuperez documentele contabile pentru ca ele detineau dovada faptei de gestiune frauduloasa.
In urma plangerii mele de la economic, s-a intocmit inca un dosar penal dar nu pe gestiune frauduloasa asa cum credeam eu ci pentru delapidare.In fapt, d-l administrator mi-a falsificat semnatura si astfel a retras in jur de 10.000$ suma pe care firma mi-o datora in urma unui imprumut datat inainte de intrarea in firma a d-lui administrator!
Acum, problema/intrebarea mea este urmatoarea:
De ce in ambele dosare, suspectul nu este citat , mi se spune doar ca este plecat din tara deci nu e nimic de facut.In codul de procedura am vazut ca se face citarea la domiciliu sau telefonic/email....daca acesta nu raspunde se face citarea prin afisare pe usa si inteleg ca s-au facut toate astea si apoi anchetatorul a luat o pauza pentru ca suspectul e plecat din tara.Am gasit si detalii legate de citarea suspectului in strainatate, insa eu unul am inteles ca aceasta citare se face daca suspectul declara schimbarea domiciliului, sau ma rog daca acesta catadicseste sa anunte anchetatorul dar, din textul de lege eu inteleg ca suspectul are aceasta obligatie daca dupa ce a fost audiat de anchetator isi schimba domicilul in tara sau strainatate.
Intrebare/i:
1.Anchetatorul poate pune dosarul pe "pauza" pentru ca suspectul este plecat din tara?(eu zic ca nu e normal, toti infractorii ar pleca din tara si ar scapa)
2.Anchetatorul poate sa se multumeasca cu citez "spusele parintilor si a vecinilor"
care spun ca suspectul nu este in tara sau ar trebui sa existe un document, o dovada care sa ateste ca suspectul x este plecat din tara?
3.In afara de banii pe care mi i-a furat, eu mai platesc si niste impozite la casa aiure pentru ca sediul firmei este inregistrat la adresa mea pe baza de contract de comodat, cum pot sa schimb sediul firmei tinanand cont ca de asta as avea nevoie si de acordul suspectului care imi este si asociat si administrator?
4.Carei institutii ma pot adresa impotriva anchetatorilor?Eu zic dna, dar nu pot face dovada "coruptiei"cu care stiu ca se ocupa dna...dar pot dovedi abuzul in functie, asadar unde pot reclama abuzul in functie,(in afara de judecatoria de pe langa tribunal) la diicot?
5.Eu stiu ca dosarul este tergiversat, exista dovezi deci nu vreau pareri pe acesta tema pentru ca am dovezi irefutabile, insa unele nu le pot prezenta unui procuror din cauza modului in care le-am obtinut, fapt pentru care as vrea sa stiu daca exista vreo metoda pentru a urgenta rezolvarea acestor dosare, sau mai bine spus daca este ceva ce as putea face eu pentru a impiedica prescrierea faptelor, pentru ca asta se urmareste?
Multumesc anticipat si imi cer scuze daca nu am reusit sa fiu destul de coerenta si daca nu am ales cea mai potrivita categorie!