avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate doinasv

Activitate doinasv

Mi-am citit din nou mesajul si cred ca ar trebui sa fac o completare....Problema este actul de calatorie pt cel mic, fiindca nu i se poate face pasaportul decat dupa ce implineste 3 luni. Scuze si va multumesc anticipat!
Fiica mea, casatorita de 3 ani cu un britanic, domiciliaza in Londra, dar inca nu are Pasaport Britanic. Asadar, in Certificatul de Casatorie are numele de familie al sotului, dar are Pasaport Romanesc. Impreuna au un copil de un anisor, iar in iunie, fiica mea va naste din nou. In luna august vor sa vina toti patru in Romania pt a-l boteza pe cel mic. Certificatul de nastere al copilului va fi pe numele tatalui sau, deci diferit de al mamei (fiicei mele). Mai mult, ginerele meu se va inapoia la Londra cu copilul cel mare, iar fiica mea va mai ramane cateva zile, impreuna cu cel mic, iar la intoarcere, ea - tot cu Pasaportul Romanesc (cu numele de-acasa), iar bebele, cu numele tatalui sau.
Am doua intrebari 1. Ce solutie are fiica mea pt a nu intampina probleme la Vama (nici la dus, nici la intors)? 2. Cum as putea eu s-o ajut de aici, din Romania, ca s-o scutesc de umblat pe drumuri (e si insarcinata, sta acasa cu copilul, etc)?