avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate Veronica01

Activitate Veronica01

Buna ziua,

Sunt in următoarea situatie: am achizitionat o unitate locativa intr-un imobil nou construit in 2011, achitat integral, din surse proprii. Acum, dupa aproape 4 ani, vanzatorul imi cere:
1. sa semnez un act aditional prin care declar că pretul achitat este cel de xxx lei si include orice taxe, inclusiv TVA, daca aceste taxe se stabileste a fi datorate
2. sa dau o declaratie notariala pe proprie raspundere cum ca la data incheierii contractului de vanzare-cumparare indeplineam conditiile prevazute de OUG 200/2008 privind modificarea Legii 571/2003 privind codul fiscal, cat si prevederile HG 1618/2008 privind modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a Legii 571/2003 privind codul fiscal, aprobate prin HG 44/2004 cu privire la aplicarea cotei reduse de tva.
Contractul de vanzare-cumparare nu precizeaza nicaieri nimic despre TVA. Vanzatorul este persoana fizica și imi solicita aceste acte semnate...urgent..!
Care sunt repercusiunile asupra mea daca dau o astfel de declaratie pe proprie raspundere si semnez actul aditional? De ce nu a precizat notarul in actul de vanzare-cumparare nimic despre TVA?
Multumesc foarte mult pentru raspuns!



Multumesc