avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate DanaMF

Activitate DanaMF

Noul Cod Civil a introdus ideea divizării masei patrimoniale în vederea protejării PFA-urilor profesiilor liberale, dar nu este foarte clar, şi nu există nici modele despre cum se face această divizare. Mai precis, cum fac, efectiv, constituirea patrimoniului de afectaţiune? Din câte am înţeles, este un act de voinţă unilateral, deci ar trebui să fac o decizie, după cum sunt cele pe care S.R.L.-ul le face în relaţia cu Registrul Comerţului? Ar trebui să fac şi un inventar al bunurilor achiziţionate pe P.F.A. pentru a fi clar ceea ce intră în acest patrimoniu şi să le menţionez exhaustiv în respectiva declaraţie? Cum menţionez sumele de bani virate lunar în cont în urma contractului de colaborare? Precizez că eu sunt angajată şi am şi alţi doi angajaţi, deci nu ar fi o problemă să identific suma de bani care intră în patrimoniul persoanei fizice. Unde trebuie să înregistrez respectiva declaraţie a patrimoniului? La ANAF sau pur şi simplu în gestiune)? Eu nu sunt înregistrată la Reg Com. pentru că nu desfăşor o activitate comercială , ci una profesională, iar comercianţii PFA înregistrează la Reg Com. Vă mulţumesc!