avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate bonzanel

Activitate bonzanel

Răspuns la discuția Problemă RATB
danafatol a scris:

Buna ziua,

Poate ca v-au controlat fiz pe voi pt ca v-au vazut ca nu ati validat biletul...

Da, sa le dati direct lor in mana banii fara alte hartii suna a spaga. Jumatate din maximul amenzii contraventionale se poate plati in 48 de ore de la comunicarea procesului-verbal de contraventie.

Pentru simplul fapt ca nu ati semnat nimic nu inseamna ca nu va puteau face un proces-verbal de contraventie. Au numele si adresa, deci au date suficiente.

Eu as zice sa asteptati sa vedeti daca primiti acasa vreun proces-verbal, si tura viitoare sa va validati biletul.


Dacă eram un vecin, știam adresa altuia din bloc și numele acestuia puteam să-l dau și pa, așa cum am făcut, lui îi venea acasă. Nu-mi dau seama cum pot demonstra dacă nu am dat CNP. Știam că se vine cu jandarmeria și de acolo continua.

Din câte știu și din ce am citit pe net, controlorii nu au voie să ceară datele, decât bilete și abonamentele, iar în continuare se ocupa poliția. Mi-au cerut de n ori 20 de lei pe loc și am termen MAXIM 2 ore (din spusele dânsei) să achit dacă nu îmi vor trimite acasă amendă 40 de ron.
Mi se pare absurd, dacă vecinul din fața apartamentului meu dă exact datele mele că doar ne cunoaștem și diferă doar apartamentul care e cu un număr mai mic decât al lui, îmi vine mie amendă, nu știe CNP, nu semnătură, nu nimic.

+ că îmi spuneau că dacă nu sun pe cineva să poată să aducă banii pe loc, să stau în autobuz până ajungem la cea mai apropiată stație de dispecerat, după care s-au pus la comun acord să-mi dea termen maxim 2 ore să achit și să le caut numai pe ele la dispecerat să le dau banii. La fel, știu că nu au voie să te rețină.
Discuție Problemă RATB
Bună ziua,

astăzi am urcat frumos într-un autobuz, dețineam un bilet iar în spate, erau două doamne angajate RATB (controlor / precizez că aveau legitimație dar sincer nu m-am uitat atent la ea). M-am pus lângă validatorul autobuzui și am mers o stație fără să-l validez (timp în care nu puteam să mă așez din cauza bagajului, distanța dintre stația din care am urcat și următoarea e foarte scurtă), după care vine la mine și îmi cere biletul, i-l arăt și vă dați seama cum fac controlorii după. Explic că nu am reușit dar nu e de ajuns, aceștia îmi cer datele (CNP, nume, adresă) și tot insistă să scot un caiet din geantă să vadă cum mă numesc, mai că băgase mâna să-l scoată dânsa. Sună la jandarmerie să vină (încă nu coborâsem) și după dau datele corecte dar fără CNP, doar nume și adresă. Nu am semnat absolut nimic, nu am dat CNP. Mi-au spus să le caut pe ELE având un termen de două ore, la dispecerat să le dau banii că cică ele dețin adresa și informațiile ca să plătesc jumătate de sumă, să nu dau altcuiva. Altfel îmi vine acasă. Din moment ce nu am semnat nimic, cum știu dânsele că eu sunt? Și de ce fix celor două să achit amenda, o consider șpagă deja. Urcaseră mai multe persoane, pe ei nu controlează, fix pe noi.

Vă mulțumesc.

//îmi cer scuze că nu am postat unde trebuie, ulterior am văzut în ce categorie am postat.