Avand in vedere faptul ca inca nu am inca un raspuns(poate din cauza ca intrebarea mea e prea intortocheata)si pentru ca nu gasesc modalitatea de a edita primul mesaj, reformulez intrebarea:
Ong-urile constituite pe OG 26/2000 sunt constituite conform Codului Civil? Exista Asociatii constituite si altfel?Mie mi s-a spus de la prefectura ca in actul constitutiv trebuie sa nu apara,, in conformitate og 26/2000 ci conform Codului Civil?
Impreuna cu satenii dintr-un satuc am infiintat o Asociatie de crescatori de animale conform( citez din actul constitutiv),,OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare si cu dispozitiile codului civil''.Am facut toata documentatia necesara conform caietului de sarcini sa inchiriem pasunea aferenta satului ,insa ieri m-am lovit de o problema, mi se spune ca asociatia trebuie constituita conform Codului Civil si nu legii 26/2000.Astazi am fost si in prefectura judetului unde mi s-a spus la fel, cauza fiind o ordonanta de urgenta nr. 63/2014 care zice asa :
d)utilizator de păşuni şi fâneţe – crescător de animale, persoană fizică având animalele înscrise în Registrul naţional al exploataţiilor (RNE)/crescător de animale, persoană juridică de drept public sau de drept privat, constituită conform prevederilor Codului civil,
mai departe la Nota de Fundamentare a ordonantei de urgenta se specifica la Schimbarile preconizate ca:
Prezentul proiect:
- completează definiţia „utilizatorului de păşuni şi fâneţe" cu categoria crescătorilor de animale, persoane juridice de drept public sau de drept privat, constituite conform prevederilor Codului civil, având animale, proprii sau ale fermierilor membri, înscrise în RNE, având în vedere că, în prezent, sunt excluse formele de organizare ale crescătorilor de animale în asociaţii, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial conform Ordonanţei Guvernului nr.26/2000, care sunt majoritare la nivel naţional.