avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Activitate Octavian04

Activitate Octavian04

tgeorgescu a scris:

In principiu, reproducerea fara permisiune a designului unui website este plagiat/piraterie, cu conditia ca el sa fie original si nu banal. Prin crearea la comanda a unui website drepturile de autor le detine platitorul, daca prin contract sau conditii generale nu se prevede altfel.


Va multumesc pentru raspuns!

Bună ziua,

În această săptămâna mai multe site-uri web au copiat interfaţă (design-ul) site-ului web pe care eu îl administrez.

Am să va spun toată povestea:
Acum aproape un an, acest site a fost vândut de către proprietarul anterior, totul a decurs bine, ROTLD a transferat numele deţinătorului. Aşa că, design-ul site-ului fiind vechi am decis să caut un web designer pentru a face un nou design contra cost. El a făcut un design furmos, eu i-am plătit pentru acest design şi totul a decurs bine. Acum o luna am înregistrat site-ul la DMCA. Acum un proprietar al unuia dintre aceste site-uri (care a copiat şi modificat design-ul site-ului) zice că eu nu am nici un drept de autor asupra design-ului făcut de acel site şi că el poate să-l urce pe alte site-uri pentru a fi descărcat.

Doresc să ştiu şi eu câteva chestii, dacă se poate:
1. Dacă eu am plătit pentru acest design cine are drepturile de autor? (Din câte am înţeles, eu le am pentru că am plătit pentru acest design)
2. Site-ul web trebuie înregistrat pentru a profită de drepturile de autor şi pentru a nu fi copiat? (Ţin să menţionez că pe site apar următoarele texte, "Copyright © 2008 - 2015. Toate drepturile rezervate." şi "Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea oricărui tip de conţinut sunt strict interzise.")
3. Dacă cineva copiază design-ul site-ului web, ce pot face în această privinţa? (Până acum tot ce ştiu este că pot să trimit un email cu un document ataşat de la DMCA pe care îl primesc atunci când deschid un caz pentru un site web)