avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Activitate safhal

Activitate safhal

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Colaborez cu o multinationala care are ca plata urmatorul sistem. Achizitionez un produs la un pret de lista, primesc un discount general pe acceasi factura, iar la sfarsit de an, mai primesc un discount in functie de volum si mai un discount daca ma incadrez in anumite termene de plata.
Situatia este urmatoarea
Achizitionez un produs cu taxare inversa, care are un pret pe unitate de 185 lei, primesc pe factura un discount de 20%, deci produsul imi vine facturat cu 148 lei,
la sfarsit de an mai primesc un discout de 14 %(discount de volum) (148-14% = 127.28), iar pe final mai primesc inca un discount de 3% daca ma incadrez cu termenul de plata (127,28-3% = 123.46), deci efectiv pretul meu de achizitie va fi pe final de 123.46, dar restul de discount il primesc pe sfarsit de an, pana atunci pretul de intrare va fi de 148

Acel produs il receptionez cu 148, si vreau sa fac un transfer catre un magazin in care produsul respectiv vreau sa il vand cu 180 lei cu tot cu tva, programul (Smart.... ) nu ma lasa sa fac treaba asta deoarece spune ca pretul de vanzare este mai mic ca cel de achizitie, dar eu stiu ca la un moment dat ma voi regla cu pretul printr-o factura de discount.
Cum procedez ca sa fie corect si contabil si ca sa imi pot vinde si produsul cu pretul dorit de mine. Precizez ca produsul il vand si pe bon fiscal si pe factura cu chitanta(catre societati comerciale)