Problema este ca nu am documente.. tot ce am sunt mail-uri, convorbiri telefonice si mesaje si contractul de munca pe 3 luni, dar in astea 3 luni e perioada de proba. Ce as putea rezolva ? Nu se ia nimic in considerare daca nu am documente de la ei?
Aa, ei au si site. eu i-am cunoscut prin intermediul cuiva. Am vorbit doar la telefon cu managerul care mi-a promis tot ce v-am zis. Mi s-a spus ca o sa fie un contract de mediere.. dar n-a mai fost. Scuza a fost ca cel care trebuia sa se ocupe e un afiliat, dar si ca firma nu poate emite nimic in numele lui.
Am mail-urile.. nu ar putea fi luate ca probe?
Buna seara.
Problema mea e urmatoarea. Am apelat la o agentie din tara care recruteaza oameni pentru a lucra in strainatate. Eu eram deja intr-un oras din tara respectiva atunci cand am apelat la ei. Initial nici nu am stiut cine o sa se ocupe de mine, am crezut ca cea cu care vorbisem dar pana la urma a zis ca trebuie sa ma duc in alt oras unde au ei contract cu o firma. Bun, acolo ma astepta un afiliat al agentiei la care am apelat.
Cand am ajuns acolo, surpriza: tipul ala m-a luat si m-a dus intr-un alt oras, deci a picat oferta in orasul de care mi-au zis initial. Am inceput sa am indoieli, dar am sperat ca totusi sunt oameni seriosi.. asa ca ajunsi acasa, i-am platit comisionul pe care mi-l cereau, plus chiria si garantia pe vreo 2 saptamani intr-o casa impartita cu alti 5 persoane. Si asta fara nicio factura, niciun contract.
Ei la inceput mi-au promis ca e ceva sigur, ca ei au contract cu firma respectiva din acea tara, si ca urmatoarea zi tipul ala ar fi venit sa ma ia sa mergem la interviu. Din nou, surpriza: n-a venit! Si de atunci m-a tot amanat, ba ca vin azi, ba ca vin maine. Plus ca omul brusc devenise foarte ocupat, nu imi mai raspundea la telefon, imi mai trimitea cate un mesaj in care mi zicea sa stau linistit.
Tot tipul asta ar fi trebuit sa ma ajute si cu acte si cont in banca, dar de unde.. nu l-am mai vazut la fata de cand i-am dat banii. Ba mai mult, l-a bagat pe altul in schema, care ne-a aratat unde e agentia unde trebuia sa mergem pentru interviu. Bineinteles ca asta nu s-a intamplat decat peste vreo 2 saptamani. A fost singurul lucru pe care l-au facut. Cu restul a trebuit sa ma descurc singur. Acum, firma la care lucrez m-a lasat pe liber o saptamana, nici nu stiu motivul, si nici daca o sa ma mai cheme sau nu, avand in vedere ca am contract pe 3 luni, si astea de proba, deci as putea fi concediat oricand.
Cand i-am cerut explicatii managerului agentiei din tara, dadea vina pe tipul asta care trebuia sa se ocupe de mine, si ca si ea a iesit in pierdere si ca banii nu mai pot fi recuperati de la tipul asta. Oamenii care mai stau aici la fel, majoritatea s-au intors acasa, jefuiti. E bataie de joc.
Intrebarea mea e ce as putea face in cazul asta? La cine as putea apela?