avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate lawcomp

Activitate lawcomp

Pentru datorii la chirie este necesar un contract? Sau este suficienta audierea paratului cu privire la datorie?
Buna ziua,
care sunt informatiile minime pentru a da in judecata pe cineva.
Pana acum am: nume, numar telefon, oras, dar nu adresa completa.

Exista vreo varianta sa aflu de la politie celelalte date(adresa)? Ma gandesc ca as putea sa fac o sesizare la politie, gasesc politistii persoana si imi da datele ei.
Initial eram destul de multumit de raspuns insa acum ca am citit mai mult pe internet din nou am ceva dubii.

Evaziunea fiscala pare ca e definita ca: "Evaziunea fiscala reprezinta sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, de la plata impozitelor, taxelor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si fondurilor speciale extrabugetare de catre persoanele fizice si persoanele juridice române sau straine."


Deasemenea am gasit si:

Ce este considerat evaziune fiscala?

O suma de fapte, care sunt definite de articolele 3-9 din Legea nr. 241/2005 sunt considerate infractiuni, iar eu le voi dezbate pe cele referitoare strict la activitatea fiscala si contabila.

Conform art. 9, constituie infractiuni de evaziune fiscala, urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:

a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;


In conditiile in care bifa pe formularul meu(sursa impozabila) duce la neplata contributiilor de sanatate si pensii, este sa nu evaziune fiscala ?
Buna ziua,
pentru ca am avut venituri din afara tarii din publicitate pe internet destul de mari(50.000usd) am zis sa stau linistit si sa declar banii la ANAF.

Dupa multiple intrebari pe mail cu ei (care au fost mai degraba evazive decat lamuritoare) am fost sa discut si in persoana. Mi s-a spus sa depun formularul 201 si sa bifez la tip de venituri rubrica "Altele" (desi mie publicitatea imi parea "Comerciala").

Mi s-a calculat un impozit pe venit de 23.000 ron pe care l-am platit. Dar contributiile la sanatate si pensie nu mi-au fost calculate desi eu nu mai alte venituri/salarii si cred ca ar fi trebuit calculate.

Din ce am mai citit pe internet este fix din cauza bifei "Altele", daca as fi bifat "Comercial" atunci s-ar fi calculat si contributiile.

Neplata contributiilor sociale(pensii si sanatate) se poate considera evaziune fiscala ? Scap daca spun ca fix functionara de la ANAF mi-a zis sa bifez sau raspunderea este total a mea ?
Răspuns la discuția Cat de legali sunt torrents
Multumesc pentru raspuns.

Totusi la ce abuzuri de lege sunt in Romania, nu m-as mira ca sa ai probleme pentru simplul fapt ca ai un soft de torrent instalat.

Tocmai de aceea nu as vrea ca cineva sa inteleaga raspunsul dvs in mod gresit: daca nu au habar cum se blocheaza uploadul de torenti, sa nu-si incerce norocul.
Buna ziua,
dupa arestarile de ieri din Bucuresti cu privire la torentii am zis sa caut vreo noua lege care s-ar fi dat in Romania.

Pe langa discutiile despre legile Big Brother care ar da posibilitatea unor autoritati romanesti sa monitorizeze TOT ce face o persoana pe internet nu am gasit referinte care sa faca torentii ilegali excluzand pe cele care fac referire la copyright.

Din ce vad, la nivel international, sunt cateva distinctii:
a) torenti la care autorul permite copierea(nu se aplica copyright)
b) torenti la care autorul nu permite copierea(se aplica copyright), dar si aici este o distinctie:
I. upload(urcare) continut pe internet
II. download(descarcare) continut de pe internet

Clientii de torenti au setari implicite prin care utilizatorul face atat upload cat si download in acelasi timp, dar exista solutii tehnice pentru a face doar download.

Gasisem chiar o referinta(veche de vreo 2 ani) prin care Romania era trecuta alaturi de Germania, Olanda, Turcia, Suedia si Rusia ca loc in care torentii sunt legali.

Chiar nu stiu ce sa mai cred: ce risca un utilizator care face download EXCLUSIV de pe torenti ?
Răspuns la discuția Frauda informatica
Facebook e gratuit, dar am inteles ideea.

Primeaza legislatia din tara site-ului.

Multumesc.
Răspuns la discuția Frauda informatica
Multumesc pentru raspuns. Nu este vorba de nickname ci chiar de numele meu. Procedura de inscriere ca si dezvoltator presupune declararea numelui si adresei reale odata cu bifarea "Termenilor si Conditiilor"(presupun ca are valoare de contract). Numele real este folosit in cazul in care se fac plati. Dar eu nu iau bani direct de la ei tocmai de aceea nici nu sunt interesat de a da date reale. Nu stiu in ce masura este considerata frauda daca nu implica bani, sunt pur si simplu date false intr-un formular pe care il bifez pe pagina de internet.
Răspuns la discuția Frauda informatica
Am scris in graba si poate nu se intelege exact situatia: in mod practic sunt banat ca si dezvoltator. Pot sa folosesc serviciile site-ului dar mi-au inchis partea de dezvoltator si mi-au sters toate jocurile. Am inteles ca se intapla frecvent cu dezvoltatorii mici. Nu ma intereseaza sa ii dau in judecata.

Vreau sa stiu daca simpla creere a unui cont de facebook/mail cu nume si adresa falsa este ilegal. In legislatia americana se poate lua o amenda pentru asta, dar in Romania nu stiu.
Am dezvoltat jocuri (gen facebook) si din pacate ei nu ma mai accepta ca dezvoltator pe site. Din aceasta cauza, ca sa nu arunc toata munca la cos(e vorba de luni de zile si sute de ore de munca) am decis sa fac cont de dezvoltator pe alt nume si alte adresa.

Evident ca aceste jocuri, in momentul cand ai multi utilizator iti aduc bani din publicitate. Bani care nu sunt platiti de facebook ci de terti.

Intrebarea este teoretica deocamdata dar in ce masura un cont pe un nume fals(facebook sau altul) poate fi considerat ca fals informatic sau frauda informatica.