Buna ziua,
Revin cu o noua intrebare ce are legatura cu intrebarea anterioara. Daca livrarea a fost efectuata catre persoane impozabile platitoare de tva, cerealele respective se incadreaza la art. 160 privind taxarea inversa, nu m-am inregistrat platitor de tva la momentul depasirii plafonului iar acum a.i.f.-ul imi spune ca imi stabileste tva colectat pentru respectivele livrari , este corecta interpretarea lor ?(art. 152, alin(6) din C.F. coroborat cu normele de aplicare). Eu consider ca nu au dreptate intrucat daca as fi fost inregistrata normal in scopuri taxa , asa cum prevede art. respectiv as fi avut si obligatia taxarii inverse iar rezultatul ar fi fost 0. As dori foarte mult sa stiu care este parerea dumneavoastra.
Multumesc frumos !
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi dati o solutie in urmatoarea speta:
In anii anteriori am livrat cereale ca persoana fizica pe baza de borderou de achizitie. Ulterior trebuia sa ma inregistrez platitor de tva. Nu am facut acest lucru ptr. ca nu mi-am dat seama ca am depasit plafonul. Depasirea este de 2000 lei. In anul 2015 m-am inregistrat platitor de tva. Pot acum sa intocmesc factura pentru livrarile efctuate anterior , cu mentiunea pe factura a datei livrarii cerealelor? Va multumesc,