avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate Sennheiser

Activitate Sennheiser

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un imobil prin creditul prima casa, iar una dintre conditiile de acordare este sa nu deţin "în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2".

Parintii mei au decedat acum 3 ani, casa lor de la tara si terenurile urmand sa intre in posesia mea si a surorii mele. Avand in vedere faptul ca nu s-a facut nici un demers pentru mostenire sau succesiune, iar domiciliul meu este la casa de la tara si figurez in registrul agricol, intrebarea mea este daca indeplinesc conditiile de acordare din acest punct de vedere. Cum se probeaza faptul ca detin o proprietate?

Va multumesc.

Buna ziua,
V-as ruga frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari adresate mai jos.
Ce se poate face in cazul vanzatorul imobilului are restante la plata utilitatilor si Asociatia de Proprietari au inaintat demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului? Se poate continua spre incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare cu mentiunea ca datoria va fi achitata de catre vanzator, ulterior, dupa plata avansului? Care sunt solutiile legale prin care cumparatorul preia datoriile si este acoperit de riscul ca vanzatorul sa se razgandeasca de la vanzare?

Va multumesc.