avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate carmenolah

Activitate carmenolah

Buna ziua,
Am o mare nelamurire si sper sa gasesc la dvs un raspuns...
Sunt medic de familie, functionez ca si PFA in contract cu casa de asigurari de sanatate. In situatia in care am nevoie de o perioada de absenta mai mare de 2 luni, conform normelor contractului cu casa se face un contract de inlocuire cu un coleg care stipuleaza ca veniturile din contract vor fi virate integral medicului inlocuitor. Dar, contractul ramane pe numele medicului titular (inlocuit), si de asemenea functionarea cabinetului va continua pe CUI-ul titularului, cu stampila titularului DOAR ca semnatura, parafa si incasarea veniturilor apartin inlocuitorului.
Intrebarile mele ar fi 2:
1.pot sa beneficiez de CCC in conditiile in care nu pot sa suspend PFA-ul (deoarece as pierde cabinetul), dar ma incadrez la neobtinere de venit impozabil (il incaseaza inlocuitorul)?
2. in ce masura e legal sau neatacabil de catre fisc sa se emita factura in numele PFA-ului meu (cu CUI si stampila mea) si incasarea facturii de catre un tert doar cu contract de inlocuire (care are si de platit angajatii, facturile, aprovizionarea cabinetului)?
Va multumesc.