Buna seara. Revin cu o completare si cu o rugaminte. La data de 16 martie s a afisat sentinta de divort putand sa fie contestata in termen de 30 de zile. La data de 26 martie sotia mea a murit in urma cancerului osos pe care l a dobandit acum 6 luni in urma unei operatii la plamani. Nu am tinut legatura cu ea din 2013 de cand am mutat o in apartamentul luat pe credit de mine pentru bunastarea ei pana isi va reface viata. Pe atunci nu avea nicio problema. Din pacate s a intamplat aceasta nenorocire si a murit, iar avocatul m a sfatuit sa fac apel la sentinta de divort si sa ma despart prin deces astfel voi beneficia de 5/8 din apartament si restul de 3/8 ii va reveni fiului ei major din prima ei casatorie. Fiul stie exact cum a fost achizitionat apartamentul si cine a beneficiat de el in totalitate, dar este posibil sa vrea sa ne razboim prin tribunale pentru ceva ce nu i apartine. Am rugamintea sa ma sfatuiti cum sa abordez situatia. Nu stiu daca are sens sa fac apel la sentinta de divort si sa prelungesc un proces care si asa a durat 8 luni de zile sau sa incheiem divortul si apoi sa incep procesul pentru partaj. Eu pot demonstra ca am platit integral ratele avand in tot acest timp servici, in timp ce sotia mea ba a stat acasa, ba in somaj si in ultimul am in concediu medical pe caz de boala. Ce sanse am sa pastrez apartamentul?
Va multumesc,
Buna ziua!
Sunt casatorit din 2000, iar in 2010 am vorbit cu sotia despre divort pentru ca nu mai eram pe acelasi drum. Stateam impreuna in casa parintilor mei, si pentru ca nu mi permiteam sa i ofer o locuinta in urma divortului, am hotarat sa ne despartim, dar fara acte. Eu m am mutat cu chirie, iar ea a ramas in casa parintilor mei pana in 2013 cand am achizitionat prin banca un apartament cu 2 camere in care s a mutat. Avansul pentru apartament a fost platit integral de mine, creditul a fost luat pe numele meu, ratele pana in prezent le am platit eu integral. Pe contractul casei apare si numele ei pentru ca oficial eram casatoriti. Apartamentul a fost achizitionat pentru ca ea sa stea in el timp de 3 ani pana isi va putea reface viata. Din 2010 de cand m am mutat nu am mai avut nicio treaba cu ea din niciun punct de vedere, doar am asteptat ocazia sa mi permit sa i ofer o locuinta dupa divort. Dupa ce s a vazut mutata si trecuta pe contractul casei a refuzat divortul. In 2011 am intalnit o femeie care in 2012 mi a daruit o fetita. Mentionez ca din actuala casatorie nu au rezultat copii. In urma divortului ce se va intampla cu apartamentul? Cum se va face partajul daca divortul va fi incheiat din vina mea? Nu se pune problema de comun acord. E hotarata sa mi faca viata grea.
Multumesc mult!