Buna ziua,
Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta modalitate de a o repara.( nu pe banii mei).
In ziua de 21.11.2016 masina (condusa de ruda mea) intra in intersectie pe culoarea verde a semaforului si cand ajunge in celalalt capat al intersectiei, un pieton trece pe culoarea rosie a semaforului fara sa se asigure ca din partea stanga vine masina. Pentru a evita un accident grav ruda mea evita in ultima secunda pietonul si vireaza stanga lovind masina de pe contrasens frontal.
In acest caz au fost implicate 3 masini si un pieton care a fost usor accidentat si care a dus la producerea acestor daune.
Cele 2 masini implicate in accident vor fi reparate pe RCA-ul rudei mele dar ruda mea va ramane cu paguba produsa automobilului.
Cum pot recupera paguba de la pieton sau ce alta solutie as avea pentru a repara automobilul.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Detin calitatea de Asistent al unui broker in asigurari si as dori sa stiu daca exista o lege care specifica ca nu pot participa la licitatii publice in calitate de asistent al brokerului sau chiar impreuna cu societatea de brokeraj.