Probleme mea nu stiu daca va avea vreodata solutii dar situatia prezentata este comuna persoanelor indatorate la banci.
Din motive de inteles:cresterea cursului valutar,scaderea puterii de cumparare etc,. debitorii bancilor inclusiv subsemnata recurg la refinantari.La un credit luat in anul 2008, la sugestia bancii am facut trei restructurari si m-am ales cu aceesi suma de plata cu creditul initial iar ratele si dobanzile platite in perioada celor sapte ani, in suma de aproximativ 18.000 euro au devinit cadou pentru banca,deoarece cad faci o restructurare o iei de la inceput ,iar sumele platite raman bine platite.De ce regulamentele bancilor , controlate de BNR nu obliga partile la o negociere reala.Echitabil si moral si financiar ar fi fost ca sumele achitate anterior sa fie luate in calcul in contractul de restructurare.Bineinteles ca banca spune ca a fost alegerea clientului. Dar ce avea de ales un client in conditiile in care posibilitatile de plata au scazut iar executarea silita era aproape.
suntem societate comerciala cu capital majoritar de stat,actiuni 100% ale CLM
suntem infiintati prin divizarea unei regii
motivul infiintarii a fost cel de realizare a unor lucrari avand ca beneficiar primaria.
Intrebare :de ce trebuie sa participam la licitatii pentru lucrari,daca 90% din lucrari efectuate sunt pentru primarie ,iar dpv concurential practicam preturi cel mult la nivelul pietei.
In conditiile in care legea achizitiilor a permis cele mai absurde situatii,ce trebuie sa facem sa primim lucrari prin incredintare directa,licitatiile pentru noi fiind excluse deoarece avem datorii la stat si din start putem fi descalificati ?