avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate eduardcat

Activitate eduardcat

Răspuns la discuția Casa de marcat
MULTUMESC FRUMOS
Răspuns la discuția Casa de marcat
este vb de comert cu ridicata
Răspuns la discuția Casa de marcat
''cand incasati bani prin POS, trebuie sa emiteti NEAPARAT BON FISCAL, chiar daca clientul e persoana juridica. Deci bonul POS trebuie insotit de bon fiscal.''

...asta a fost sfatul primit de la firma de contabilitate...se bat cap in cap.....
Răspuns la discuția Casa de marcat
''Atenție! În cazul comerțului, a livrărilor de bunuri cu amănuntul, nu contează tipul clientului – că e persoană juridică, persoană fizică autorizată sau persoană fizică.
Ce înseamnă livrări cu amănuntul? Conform legislației din România comerțul cu amănuntul/de detail – activitatea desfăşurată de comercianţii care vând produse, de regulă, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora, iar comerțul cu ridicata – activitatea desfăşurată de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari în scopul revânzării acestora în cantităţi mai mici altor comercianţi sau utilizatori profesionali şi colectivi.
Din păcate ordonanța cu privire la case de marcat se referă la modalitate de livrare a bunurilor nu la tipul de comerț''

...deci faptul ca nu se vinde la pers fizice (direct catre populatie) duce la aceasta concluzie, de neutilizare a casei de marcat, corect? sau nu?


Multumesc
Discuție Casa de marcat
Buna ziua!

Se da : SC care vinde produse catre clienti pers juridice, nu pers fizice
- se fac si incasari prin POS

Se cere : Este nevoie de casa de marcat ?


Multumesc.