Va multumesc foarte mult amandurora, aveam nevoie de aceste informatii.
Ne-am gandit si noi la o discutie cu asociatia vecina, cred ca in prima faza asa vom face daca vom reuni majoritatea.
Da, blocul este de 4 etaje, iar la sedinta respectiva de bloc nu am fost prezenti fiindca nu eram in localitate. Blocul din fata are o ghena gen insulita iar cel din spate ghena lipita de bloc la fel cum era a noastra... Eu nu inteleg daca se aplica vreo lege referitoare la distanta dintre bloc si tomberoane sau totul e la latitudinea asociatiei de proprietari.
Copiii nu au parc decat la distanta de 10 minute, la 2 minute se afla parcul Moghioros, alt parc (pe jumatate construit in statia RATB Brasov catre Ghencea) este asaltat de gunoaie si rromi in permanenta.
Voi apela oricum si la Primarie, va multumesc, pentru raspuns.
In Bucuresti, sectorul 6, Str Valea Rosie nr 4, bloc 61, a existat dintotdeauna o ghena cu 8 tomberoane ingradita la capatul blocului.
Aceasta a fost desfiintata acum cateva luni de angajatii primariei care lucrau in cadrul Planului Integrat de dezvoltare urbana - zona de actiune urbana Drumul Taberei 2 (din perimetrul caruia blocul face parte). In cadrul sedintei asociatiei de proprietari s-a luat hotararea desfiintarii ghenei datorita nemultumirii locatarilor care aveau apartamentele in zona respectiva.
Problema este ca, din acel moment, fiecare din cele patru scari ale blocului au tomberoanele amplasate acum chiar in fata usii de la intrare - de o parte si de alta. a aleii de intrare in lungime de 1-2m. Sunt practic situate pe spatiul verde care este in continuare in asteptarea continuarii lucrarilor primariei. Acestea au fost impiedicate chiar de tomberoane, neputandu-se amplasa cosuri de gunoi si banci ca la alte scari. Mentionez ca tomberoanele sunt legate la scara 2 cu niste lanturi de doua cioturi de copaci.
In Ordinul nr 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei. - este impusa amplasarea ghenelor la minim 10m de ferestrele locuintelor.
Tinand cont de aceste lucruri, ce se poate face pentru indepartarea tomberoanelor de la intrarile in bloc, avand in vedere cresterea temperaturilor si riscul crearii unor focare de infectie? Tin sa mentionez ca acolo se joaca mereu copii, spatiul dintre blocuri fiind de doar 3-4 m, parcari nu exista si din cauza masinilor parcate pe trotuarele stramte locul ramas este foarte ingust, iar trecerea printre tomberoane nu mi se pare deloc o solutie normala.