avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate Emanuel88

Activitate Emanuel88

Răspuns la discuția suprapunere cadastrala
Am inteles in mare, si da si nu :) Deci, terenul are o forma dreptunghiulara.
[ link extern ]
am facut un desen cat de cat. Cele notate cu A B C D E sunt blocurile din partea stanga a curtii, terenul hasurat din partea stanga a fost pierdut cand s-a facut gard in 1992, gardul trebuia sa ocupe si hasura respectiva dar o vecina de la bloc a rugat proprietarul sa mute putin pentru a avea loc la batator(amiabil). In partea drapta s-a pierdut cred prin 1968, de niste vecini foarte cleptomani si hoti, nu stiu exact in ce conditii, au dat gardul mai incolo noaptea, au mutat haraci..., cert este ca exista si acolo lipsa. Pe schita de vanzare cumparare, pe toate hartiile pe care le detin, terenul meu in mod normal ocupa si acele zone hasurate, de 50 de ani platesc si pentru acestea impozit. ca sa revendic terenul , mai intai trebuie sa solicit sa fac cadastru? De ce trebuie sa ii dau eu in judecata? nu au de cat sa ma dea ei pe mine, Solutionare pe cale amiabila inseamna ca trebuie sa-i rog sa inteleaga? Din punct de vedere juridic cele 2 fasii pierdute, din drapta respectiv stanga sunt diferite?
Cu alte cuvinte, dupa ce fac cadastru si constat ca imi lipseste, si constat si de unde si cat imi lipseste , ce fac?
Vreau sa ma lamuresc cu ninste chestiuni. Se da o zona buna a unui oras, un terer de 1550 mp2 cu 3 imobile construite, proprietate privata, personala etc. Din cauza unor erori, furaciuni, delasare, lene, toleranta, etc, in 1968 un vecin a furam cam 1 metru pe latine (teren) (adica a mutat gardul), In 1992 cand s-a refacut gardul, din motive pe care nu voi dorii sa le detaliez, s-a pierdut inca aprox 1 metru pe latime din alta parte a curtii (alt vecin, in prezent terenul apartinand statului). daca dupa planul de vanzare cumparare eu am de exemplu 1550mp2 iar in realitate (imprejmuit cu gardul din prezent imi iese 1450 mp2) am dreptul sa mut gardul conform actului meu de vnz-cump? Un nou cadastru ma ajuta cu ceva? trebuie sa-i dau in judecata? ma dau ei pe mine? il mut fara explicatii? intervine uzulcapiune? Problema este destul de incalcita. Mulumesc