Decretul face referire efectiva la profesia juridica.Or, pe perioada concediului nu stiu sa fi exercitat alta functie.As aprecia un raspuns laobiect.Multumesc.
Sunt de acord.Insa imi este cunoscuta prevederea Decretului nr.546/1972 (neabrogat) care face referire la vechimea in munca juridica.In aceste caz, opinez ca se poate vorbi despre o alta varianta a vechimii in specialitate.
Buna ziua,
Am intampinat o problema cu ocazia depunerii dosarului pentru ocuparea unui post de consilier juridic la un spital din Iasi.Conditia privind vechimea era specificata ca fiind minim 6 ani si sase luni, desi stiu ca pentru personalul contractual nu se pot impune astfel de conditii.
Precizez ca in perioada 2005-2008 contractul de munca mi-a fost suspendat pe eprioada concediului de crestere-ingrijire copil.Pana in 2011 odata cu aparitia OUG nr.124/2011 aceasta perioada nu era considerata vechime in specialitate, dar odata cu intrarea in vigoare a odronantei, legiuitorul a stabilit ca poate fi asimilata vechimii in specialitate.
Sub efectul principiului retroactivitatii, as intreba daca articolul salvator se poate aplica si pentru perioada anterioara intrarii in vigoare a OUG nr.124/2011.
Va multumesc.