avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate EmilS

Activitate EmilS

Răspuns la discuția inaltime gard intre vecini
Sper ca lucrurile evidente să fie evidente pentru toată lumea. Mulțumesc.
Cred că nu m-am făcut bine înţeles cînd am formulat prima dată problema. Reformulez: pînă acum cîteva luni, curţile mea şi a vecinului erau la acelaşi nivel, gardul dintre ele avînd vreo 1,8 m. El a construit şi apoi şi-a băgat umplutură în curte, astfel că acum, curtea lui este cu vreo juma' de metru sau mai mult mai sus decît a mea, iar gardul privit din curtea lui nu mai are dec]t un metru şi ceva înălţime, dar privit de la mine are tot 1,8 metri. Acum întreb, din care parte trebuie, sau mă rog, se recomandă să aibe 2 m. înălţime?
Da, totul este clar ca lumina nopţii:">. Totuşi, de unde se socotesc cei maxim 2 metri? Asta e întrebarea.
Bună ziua,
aş vrea să aflu mai clar care este înălţimea maximă pe care o poate avea un gard între două proprietăţi (este vorba de curţi, nu grădini) şi de unde se măsoară înălţimea, pentru că în cazul meu, vecinul şi-a ridicat curtea cu vreo jumate de metru, astfel înălţimea la el o fi rămas la vreo 1,5 m sau mai puţin, şi nu mi-ar conveni să mă trezesc cu un gard care la mine să ajungă la vreo 3 metri şi să rămîn cu şi mai puţină lumină, gardul fiind construit pe direcţia est-vest şi curtea fiind destul de îngustă. De asemenea, nu ştiu unde să aflu dacă între grădini este permis să se construiască garduri prin care să nu treacă deloc lumina solară.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns.