Domnul Patrascu ce inseamna "data executarii pedepsei" Data de la care platesc ?! Sau data de la care ramane definitiva pedeapsa .Nu sunt lamurit , va rog frumos sa imi mai raspundeti o data
Doamna avocat . 6 luni de la data ramanerii definitive a sentintei ori 6 luni de la data achitarii amenzii.. Imi puteti arata un art. din lege unde scrie de la data achitarii.. Va multumesc anticipat
Buna ziua . am primit aceasta condamnare . Am o intrebare . Am interdictie de a mai da de permis 6 luni ori 12 ?! Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin 1 Cp cu aplic art. 375 şi art. 396 alin 10 Cpp şi art. 5 Cp condamnă pe inculpatul X, la pedeapsa amenzii în cuantum de 6000 lei (40 lei X 150 zile-amendă). În baza art. 66 alin. (1) lit. a şi b C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an, care se va executa în conformitate cu prevederile art. 68 alin 1 lit. a Cp. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 63 alin 1 şi 3 Cp. În temeiul art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi,