avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate INCONSTIENTAUCIDE

Activitate INCONSTIENTAUCIDE

Domnul Patrascu ce inseamna "data executarii pedepsei" Data de la care platesc ?! Sau data de la care ramane definitiva pedeapsa .Nu sunt lamurit , va rog frumos sa imi mai raspundeti o data
Doamna avocat . 6 luni de la data ramanerii definitive a sentintei ori 6 luni de la data achitarii amenzii.. Imi puteti arata un art. din lege unde scrie de la data achitarii.. Va multumesc anticipat
Buna ziua . am primit aceasta condamnare . Am o intrebare . Am interdictie de a mai da de permis 6 luni ori 12 ?! Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin 1 Cp cu aplic art. 375 şi art. 396 alin 10 Cpp şi art. 5 Cp condamnă pe inculpatul X, la pedeapsa amenzii în cuantum de 6000 lei (40 lei X 150 zile-amendă). În baza art. 66 alin. (1) lit. a şi b C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an, care se va executa în conformitate cu prevederile art. 68 alin 1 lit. a Cp. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 63 alin 1 şi 3 Cp. În temeiul art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi,