avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate mintek2005

Activitate mintek2005

Buna ziua,

Am avut un accident de circulatie care s-a desfasurat in urmatorul fel: aveam intentia sa virez stanga, am asteptat sa treaca masinile din sens opus, acestea s-au oprit la culoarea rosie a semaforului si cand am plecat de pe loc am lovit alt autoturism care a trecut pe culoarea rosie a semaforului. Conform legii, ar trebui sa fie culpa comuna daca pot demonstra ca celalalt autovehicul a trecut pe culoare rosie. Dupa accident, langa mine a oprit un martor care mi-a spus ca sigur celalalt a trecut pe rosu, pentru ca el(martorul) oprise la rosu si a vazut foarte clar cum s-a petrecut totul. Intersectia( Pta Iancului) este monitorizata video. AM ajuns la tamponari sector 2, am dat declaratiile specifice.
Azi de dimineata am primit telefon de la agentul constatator, cum ca au ajuns filmulete in posesia dansului si ca ar trebui sa vin sa vad si eu( numai pe mine m-a chemat). M-am dus, si am constatat urmatoarele : intersectia se vede clar, accidentul se vede clar, insa fix semaforul care ne intereseaza este blocat de un bloc. Desi nu se vede semaforul, luand in calcul cursul evenimentelor si anume : inaintea mea au plecat alte masini care au trecut cu bine, odata cu mine pleaca si alte masini, care insa se opresc la timp, cu 3 4 secunde inainte de a se petrece accidentul, nu se mai vede nici o masina trecand din sensul celui pe care l-am lovit iar cel lovit este singur intrat in intersectie cu viteza mare( ca deh, a fortat rosul), dupa 3 4 secunde pleaca si cei de pe drumul perpendicular.
Agentul constatator mi-a zis, ca in aceste conditii, desi am si martor care declara ca acela a trecut pe rosu, el nu are dovada propriu-zisa ca ford-ul a trecut pe rosu si ca in prevederile legii tot eu sunt vinovat si ca singura solutie este aceea de a-mi suspenda permisul. A zis de asemenea ca, din ce se vede acolo, e clar ca ford-ul a trecut pe rosu, dar in fata legii nu poate lua o decizie favorabila mie si ca in cazul in care fac contestatie probabil as avea castig de cauza. De asemenea mi-a spus sa cer si stabilirea vinovatiei de catre instanta de judecata.
Acestea spuse, are rost sa incep o actiune in instanta prin care sa am castig de cauza? Sau este doar timp pierdut?
Mentionez ca 30 de zile nu este o perioada mare, insa este vorba si de pagubele materiale pe care va trebui sa le suport din buzunarul propriu.

PS: Inca nu s-a dispus solutionarea accidentului insa agentul mi-a spus ca asta va fi solutionarea lui, in prevederile legii, desi personal crede ca ford-ul a trecut pe rosu.